اينگونه برخورد گشت ارشاد با يک دختر هيچ توجيه شرعي ندارد
دوشنبه 3 ارديبهشت 1397 - 9:00:21 AM
چه خبر - دبير جامعه وعاظ و مبلغين جهان اسلام نسبت به برخورد گشت ارشاد با يک دختر واکنش نشان داد

در روزهاي اخير ويدئويي از برخورد يکي از مامورين نيروي انتظامي با دختري جوان در شبکه هاي مجازي منتشر شد که صحنه هاي زننده اي از شدت برخورد با اين دختر را نشان مي داد. اما آنچه بيش از پيش مورد توجه قرار گرفت، واکنش شهروندان، شخصيت هاي سياسي، هنرمندان و وزشکاران به اين مسأله بود؛ به نحوي که شدت آن به حدي بود که وزير کشور را ناچار به پيگيري موضوع کرد. در همين حال، دبير جامعه وعاظ و مبلغين کشور نيز معتقد است: اگر واکنش علماي اخلاق را بخواهيد، 99 درصد اين برخوردها از سوي آنها محکوم است.
حجت الاسلام والمسلمين سيدمجيد بني هاشمي دبير جامعه وعاظ و مبلغين جهان اسلام در همين زمينه اظهار کرد: مي توان به اين موضوع، هم از منظر فقه و هم منظر اخلاق پرداخت. زيرا بخشي از قوانين ما برگرفته از فقه و بخش ديگري از آن، برگرفته از بخشنامه ها است. آنچه از منظر قانون مهم خوانده مي شود، اين است که بايد در برخورد با مأمور قانون يا حکومت، شئون مامور قانون را رعايت کرد. اما در ذيل منابع فقهي نيز آمده است که «مردم را با رفتارتان دعوت به اسلام کنيد.»دعوت به اسلام از طريق روش هاي و منش ها، اخلاقيات، تواضع، ادب، فروتني، گذشت و حيا امکان پذير است.
اين ها در منابع روايي ما آمده است. که بايد مردم نسبت به يکديگر و هم نسبت به مأمورين شئون را رعايت کنند. در منابع فقهي نيز اگر قرار باشد ضرب وشتمي صورت گيرد بايد حتماً با مجوز قضايي يا حاکم شرع اعمال شود.
اگر همين صحنه اي که امروزه در فضاهاي مجازي رواج پيدا کرده و دست به دست شده، مورد توجه قرار گيرد. اين صحنه براي مردم و دستگاه هاي حاکميتي ضررهايي را به دنبال دارد. يعني اگر چنانچه ما از روش هاي خشن براي تبليغ احکام استفاده کنيم. جوانان، مردم مسلمان و غيرمسلمان را به انقلاب و مباني انساني و اسلامي بدبين مي کنيم. بنابراين بايد اخلاق را به مامورين و به مردم آموزش داد. زيرا اگر تنها روي اين قبيل برخوردها، تبليغاتي گسترده انجام شود و بدون توجه به قبل و بعد آن، فقط به آن صحنه بسنده شود، صددرصد براي فرهنگ اسلامي، ايراني و انساني مضر است.
اين قبيل برخوردها باعث مي شود مردم و جواناني که از رأفت اسلامي و برخورد و منش هاي اخلاقي در اسلام اطلاعي ندارند، بدبين شوند. ما نمي توانيم بگذاريم به فرازهاي بلندي که نبي مکرم اسلام(س)، ائمه معصومين، علماي اخلاق و مردمي که از آنها تبعيت داشتند، خدشه وارد شود. زيرا با چنين رفتارهايي به مجرد اينکه کسي بخواهد دم از مباني اسلامي يا انساني بزند، مي گويند چنانچه اين برخوردهاي شماست، ما نمي خواهيم. اين برخوردها مي تواند به اسلام خدشه وارد کند و موجبات تبليغ صحيح را از گويندگان و عمل کنندگان بگيرد.
من بسيار بسيار متاسفم که در جامعه شاهد چنين برخوردهايي هستيم. هر دوي اين ها محکومند. مسئولين بايد بيشتر از آنچه در شنيده ها و ديده ها حکايت دارد، اخلاقيات را در برخورد با متخلفين آموزش ببينند. افراد نيز بايد خودشان را در برابر يکديگر، مامورين و يا جامعه طوري قرار دهند که بتوانند از گذشت ها، اخلاقيات، ادب ها و کلمات و الفاظ به گونه اي استفاده کرده که وقتي در معرض نظر مخاطب مسلمان و غيرمسلمان قرار گرفتند، مردم شيفته آن مرام شوند و از آن شيفتگي کارشان به جايي رسد که تمام رذايل را کنار زنند و به سوي فضايل بيايند.
در حالت کلي بايد نسبت به اين مصداق اظهار تأسف و ناراحتي کرد و اين ابراز تأسف را به مسئولين محترم نيروي انتظامي و نظامي و همين طور مردم منتقل کرد. اين نوع برخورد هيچ توجيه شرعي ندارد و در سيره امام و معصومين(ع) نيز وجود نداشته است. بدون شک اين قبيل رفتارها مردود است و ما در دوران ائمه چنين برخوردهايي نداشتيم. بايد گفت که هر دوي اين برخوردها، از لحاظ الفاظ و برخوردهاي فيزيکي محکوم است و هيچ کدام مجوز شرعي ندارند.
قانونگذار و همين طور سيستم آموزش پليس، بايد براي مراجعي که مورد مراجعه هستند، مراتب قانوني خود را به درستي ديده و اگر خطايي صورت گرفته، نسبت به چنين برخوردهايي واکنش نشان دهند. همچنين مراجعي که در باب فقه، محل مراجعه هستند، بايد جداي حاشيه هايي که در فضاي مجازي ايجاد مي شود، واقعيات را بررسي کرده و ضمن شنيدن نظرات شاکي و متشاکي، اظهار نظر کنند.
در موضوع اخلاق نيز، اگر به علماي اخلاق مراجعه شود، آنها اين نوع برخوردها را مخالف صريح اخلاق اسلامي مي دانند. اما متاسفانه کساني که در فضاي مجازي فعاليت دارند، درباره چنين موضوعاتي نظر علماي اخلاق را جويا نمي شوند و آنها را بازتاب نمي دهند. اگر واکنش علماي اخلاق را بخواهيد، 99 درصد اين برخوردها از سوي آنها محکوم است. لذا اگر بخواهيم به صرف کليپ منتشر شده نظر دهيم، بدون شک اين برخوردها از لحاظ اخلاقي، ملي و در فرهنگ ايراني و اسلامي شايسته نيست.


منبع: jamaran.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/104305/اينگونه برخورد گشت ارشاد با يک دختر هيچ توجيه شرعي ندارد
بستن   چاپ