7 جمله دردسر ساز در دعواهاي زناشويي
دوشنبه 3 ارديبهشت 1397 - 12:57:01 AM
چه خبر - 7 جمله اي که در دعوا نبايد به همسرتان بگوييدتو شغلت را به خانواده ترجيح مي‌دهي!

بين رايج‌ترين سرزنش‌ها بين زوج‌ها، عدم تعادل بين زمان صرف شده براي کار و زمان در نظر گرفته شده براي امور شخصي، معمولا موضوع بحث است. البته بحث در مورد اين موضوع اصلا ممنوع نيست اما نه به هر شکلي. حتما بايد لحن متهم کردن و سرزنش از جملات شما دور باشد. اين نحوه رفتار اينطور القا مي‌کند که حق کاملا با شماست و طرف مقابل اشتباه مي‌کند. در حالي که شما و طرف مقابل چيزها را به شکل يکسان نمي‌بينيد چون ميزان حساسيت شما متفاوت است و شما نمي‌دانيد اين موقعيت توسط طرف مقابل چگونه درک مي‌شود و معمولا متفاوت است.

در خانه هيج کاري نمي‌کني!

تقسيم کارهاي خانه، دليل ديگري براي کشاندن زوج‌ها به رينگ بوکس است. دوباره اينجا هم استفاده از "تو" با لحن تهاجمي، اصلا سازنده نيست، چون باز هم لحن سرزنش و متهم کردن را القا مي‌کند، سرزنش مثل کود براي زميني است که در آن بحث ريشه خواهد کرد. به جاي استفاده از جملات متهم‌کننده مانند "تو هيچ‌ وقت وقتي که بايد باشي، نيستي" بهتر است خود را کنترل کنيد و عصبانيت خود را با جملات حاوي "من" بيان کنيد. مثلا، "من نياز دارم که به من کمک کني" يا "من از اين رفتار تکراري تو خسته شدم."

مادرت غيرقابل تحمله!

خانواده همسر، يک بحث کلاسيک ديگر بين زوج‌هاست. هرچند اغلب به آن مي‌خنديم ولي از حساسيت آن کم نمي‌شود. اين بحث، زوج‌ها را به خشونت‌آميزترين اتهامات مي‌کشاند، چون به باارزش‌ترين افراد زندگي‌شان مربوط مي‌شود. به جاي آنکه بگوييد"مادر تو... است" چرا سعي نمي‌کنيد بگوييد: "من نياز دارم به من بيشتر اهميت بدهي تا به مادرت" همواره جملات خود را از حالت اتهام به حالت اطلاع‌رساني تبديل کنيد. اين روش کليدي براي داشتن يک بحث سازنده است.

تو به من گوش نمي‌کني!

معمولا خشم منجر به رودخانه‌اي از سرزنش مي‌شود. گاهي نياز به تخليه کردن خشم براي کسب آرامش اعصاب، اجتناب‌ناپذير است، ولي اين کار گاهي شرايط را به بن‌بست هدايت مي‌کند. هيچ يک از طرفين، ديگر به طرف مقابل گوش نمي‌دهد. انگار هرکس با خودش حرف مي‌زند و هيچ چيز بهتر نمي‌شود. بهتر است به جاي اين کار، به نوبت به صحبت طرف مقابل گوش فرا دهيد و در بيشتر موارد، به طرف مقابل 10 دقيقه فرصت بدهيد تا پاسخ بدهد و سپس شما صحبت کنيد.

ديگر نمي‌توانم به تو اعتماد کنم!

اين نوع جملات تاثيرگذار و شديد، قطعا بي‌خطر نيستند. متخصصين معتقدند افرادي که زياد رنج کشيده‌اند، تمايل بيشتري به صدمه زدن به ديگران دارند و به تدريج به سمت آن مي‌روند. جملاتي که پايه واساس زندگي مشترک را مورد حمله قرار مي‌دهند و جملات توهين‌آميز و بي‌ارزش‌کننده، که عشق ميان زوجين را نابود مي‌کنند. گفتگوهاي اينچنين، که از حد مي‌گذرند، نشانه‌اي قوي از خستگي و دلزدگي در رابطه هستند ولي به هيچ وجه جملاتي سازنده نيستند. در مبارزه‌اي که در پايان يک طرف برنده و يک طرف بازنده است، طرفين ميدان را به طرز وحشتناکي ترک خواهند کرد.

تو يک احمق هستي!

اين جمله تهاجمي و بي‌ارزش‌کننده، مانند يک سيلي، مخرب است. هنگام بحث، کلمات و جملات خود را زير نظر بگيريد. برخي عادت دارند از سخنان ملايم استفاده کنند و هرگز از الفاظ رکيک و زشت استفاده نکنند ولي برخي همواره لحن و سخناني وحشيانه و بي‌رحمانه را به کار مي‌برند. اين افراد اصلا ارزيابي نمي‌کنند که شنيدن اين جملات تا چه حد براي طرف مقابل سخت است. يک جمله و يک لحن همواره براي افراد مختلف يک مفهوم را ندارد و چگونگي تعبير آن، کاملا بستگي به سابقه روابط بين دو فرد دارد.

در پيغام متني: "تو هيچ وقت هيچي نمي‌فهمي!"

امروزه استفاده از پيغام‌هاي متني، يکي از گزينه‌ها براي بحث بين زوج‌ها است. چون طرف مقابل روبروي شما نيست، استفاده از هر لحني آزاد است. اشکال اين روش آن است که تغييرات چهره و صداي طرف مقابل ديگر درک نمي‌شود و به همين دليل، ممکن است نوشته‌ها به شکل نادرست تعبير شوند و اغلب ممکن است منجر به پاسخ‌هاي شديد شود. بحث از طريق پيغام‌هاي متني، به روابط صدمه مي‌زند، بهتر است براي رسيدگي به موضوعات حساس به صورت حضوري بحث انجام شود.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : 7 کار ممنوعه در دعواهاي زناشويي!!

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : در دعوا با همسرتان با اين ترفندها پيروز شويد!!

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : بعد از دعواهاي زناشويي اين اشتباهات را نکنيد

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : فوت هاي کوزه گري براي حل دعواهاي زناشويي


منبع : salamatism.com

http://www.CheKhabar.ir/News/104274/7 جمله دردسر ساز در دعواهاي زناشويي
بستن   چاپ