روز زمين پاک 2 ارديبهشت، زمين را در آغوش بگيريم
يکشنبه 2 ارديبهشت 1397 - 3:57:08 AM
چه خبر - روز زمين پاک 2 ارديبهشت ، 22 آوريل

روز زمين جشني است که سالانه در روز 22 آوريل مصادف با 2 ارديبهشت برگزار مي شود. در سراسر دنيا رويدادهاي مختلفي براي محافظت از محيط زيست برگزار مي شوند. اين مراسم اولين بار در سال 1970 در بيش از 193 کشور برگزار شد که اکنون در شبکه فعاليت دارند.
جوامع متعدد هفته زمين پاک را جشن مي گيرند که در اين هفته تمرکز بر روي مشکلات زيست محيطي است که مردم زمين با آن روبه رو هستند. در ادامه به چند مسئله مهم در زمينه زمين پاک اشاره مي کنيم.

آيا مي توان با پرهيز از اصراف غذا ميزان انتشار گازهاي گلخاه اي را کاهش داد؟

 روز زمين پاک 2 ارديبهشت، زمين را در آغوش بگيريم

بله! اصراف غذاي کمتر راهي است براي کاهش انتشار گازهاي گلخانه اي. بيشتر از يک سوم غذاهايي که توليد مي شوند، هرگز روي ميز غذا نمي آيند. برخي از اين مواد غذايي در زمان حمل و نقل از بين مي روند. در فرايند توليد مواد غذايي، برداشت محصولات، حمل و نقل و بسته بندي آنها، دي اکسيد کربن توليد شده از مواد غذايي دور ريخته شده به ميزان 3.3 ميليارد تن است.

کدام گازها گاز گلخانه اي هستند؟

گاز گلخانه اي در نتيجه فرايندهاي طبيعي يا فعاليت هاي انساني توليد شوند. گازهاي گلخانه اي عبارتند از بخار آب، دي اکسيد کربن، متان، اکسيد نيتروژن و ازون.گازهاي فلورايد نيز گاز گلخانه اي در نظر گرفته مي شوند.

تاثير گازهاي گلخانه اي چيست؟

زمين تشعشعات خورشيدي از خورشيد دريافت مي کند. در زمان عبور از اتمسفر زمين برخي از اين تشعشعات توسط زمين جذب مي شوند، در حاليکه برخي از آنها به فضا برمي گردند.زماني که مبادله اشعه هاي ورودي و خروجي اتفاق مي افتد، برخي از اين تشتعشات به وسيله گازها در اتمسفر گير مي افتند. اين امر تاثير گلخانه اي ايجاد کرده و باعث گرم شدن سياره زمين مي شود.

تغيير آب و هواي زمين چه پيامدهايي دارد؟

- لايه هاي يخ کاهش پيدا مي کنند، يخچال هاي طبيعي در حال عقب نشيني هستند و اقيانوس هاي زمين بيشتر از هر زمان ديگري اسيدي مي شوند.
- دماي زمين هر ساله تغيير مي کند و دماي جديدي ثبت مي شود.
- مشکلات آب و هوايي جدي تر و شديدتري بروز مي کند، مشکلاتي مانند خشکسالي، موج گرما و طوفان
سطح درياها به شکل هشداردهنده اي در حال بالا آمدناست – 17 سانتيمتر در يک قرن اخير که همچنان در حال افزايش است.
تمام موارد بيان شده پيامدهاي مربوط به تغيير آب و هوايي زمين هستند. اکثر دانشمندان بر اين باورند که بسياري از اين پيامدها مربوط به انسان و نقش آن در تاثيرات گازهاي گلخانه اي است. تغييرات شديد آب و هوايي، خشکسالي، موج گرما و بالا آمدن سطح درياها تاثيرات ويران کننده اي بر روي کشورها و جوامع فقير خواهد داشت.

براي مبارزه با تغييرات آب و هوايي چه مي توان کرد؟

- با کارخانه هايي که از سوخت فسيلي استفاده مي کنند، مقابله کنيد.
- اطلاعات خود را در زمينه علم تغييرات آب و هوايي بالا ببريد.
- به نامزدهاي سياسي راي بدهيد که به قوانين و مقررات آب و هوايي اهميت مي دهند و از محيط زيست حمايت مي کنند.
- نسبت به تاثير خود بر روي کره زمين حساستر شويد و ميزان مصرف روزانه تان را از گازهاي گلخانه هاي کاهش دهيد.

چه چيزي يا چه کسي باعث تغيير آب و هواي زمين شده است؟

 روز زمين پاک 2 ارديبهشت، زمين را در آغوش بگيريم

اکثر دانشمندان معتقدند مهم ترين عامل در تغيير آب و هواي زمين انسان است. بيش از 97 درصد دانشمنداني که در اين زمينه فعال هستند، بر اين باروند که تغييرات آب و هوايي زمين به فعاليت هاي انسان مربوط مي شود.

کدام کشور بيشترين ميزان گاز دي اکسيد کربن را منتشر مي کند؟

طبق بررسي هاي انجام شده توسط آژانس حفاظت از محيط زيست EPA، در حال حاضر چين يکي از مهم ترين کشورهاي منتشر کننده دي اکسيد کربن است و 30 درصد از دي اکسيد کربن کل جهان را چين منتشر مي کند.رتبه دوم را در اين زمينه امريکا دارد که 15 درصد از گاز دي اگسيد کربن کل جهان را پخش مي کند.

چند درصد از گاز گلخانه اي مربوط به بخش حمل و نقل مي شود؟

بخش حمل و نقل 14 درصد از گاز گلخانه اي پخش شده در هوا را تشکيل مي دهد. اکثر اين گاز مربوط مي شود به سوخت هاي فسيلي که به وسيله اتومبيل ها، قطارها، هواپيماها و کشتي ها سوخته مي شوند، چرا که سوخت هاي بر پايه نفت (به عنوان مثال گازوئيل و بنزين) به عنوان سوخت اوليه براي حمل و نقل در سراسر دنيا استفاده مي شوند.

کدام بخش در اقتصاد بيشترين ميزان گاز گلخانه اي را توليد مي کند؟

بخش الکتريسيته و توليد گرما بيشترين درصد گاز گلخانه اي را توليد مي کند، حدود 25 درصد از کل گاز گلخانه اي توليد شده.کشاورزي، جنگلداري و ساير بخش هاي استفاده از زمين نيز تقريبا به همين ميزان گاز گلخانه اي توليد مي کنند، چيزي حدود 24 درصد از کل گاز گلخانه اي توليد شده.

از سال 1880 ميلادي دماي زمين به طور متوسط چه ميزان افزايش يافته است؟

دماي متوسط جهاني از قرن بيستم تا کنون به ميزان 0.94 درجه سانتيگراد افزايش يافته و گرماي بيشتري در قطب ها نسبت به منطقه استوايي مشاهده مي شود.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : روز زمين پاک

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : فرآيند گرم شدن زمين خطر ابتلا به سنگ كليه را افزايش مي‌دهد!


منبع: سيمرغ

http://www.CheKhabar.ir/News/104182/روز زمين پاک 2 ارديبهشت، زمين را در آغوش بگيريم
بستن   چاپ