عفونت‌هاي پوستي واگيردار در ناحيه تناسلي
26 آبان 1394 - 10:14:42 ق.ظ
عفونت‌ قارچي کشاله ران(تينه‌آ كروريس)

يکي از شايع‌ترين عفونت‌هاي قارچي پوست،(تينه‌آ كروريس) مي‌‌باشد و بصورت عفونت سطحي و خارش‌دار ناحيه کشاله ران و پوست مجاور آن است كه عفونتي واگيردار بوده و توسط وسايلي مانند:

- حوله‌هاي آلوده و مشترک
- ملحفه‌هاي هتل‌ها
- ازساير مناطق آلوده بدن مانند قارچ دست و پا و ناخن

به کشاله ران منتقل مي‌‌شود.

عوامل مستعد کننده به اين عفونت قارچي کشاله ران

چاقي و پوشيدن لباس‌هاي زير تنگ و يا خيس از عوامل مستعد کننده به اين عفونت هستند.در مناطق گرم و مرطوب و در بالغين ديده مي‌‌شود و در آقايان سه برابر شايع‌تر از خانم‌ها شيوع دارد. بيماران درگير از خارش و قرمزي ناحيه کشاله ران شکايت دارند و معمولا سابقه علائم مشابه را در گذشته ذکر مي‌‌کنند.



عوامل ايجاد کننده اين عفونت قارچي کشاله ران

مسافرت به يک منطقه آفتابي و ساحلي
پوشيدن مايو و لباس شنا براي مدت طولاني
پوشيدن لباس‌هاي مشترک با ديگران
چاقي
ديابت
زندانيان
اعضاي تيم‌هاي ورزشي
سربازان
نيروهاي نظامي ‌‌و
افرادي که لباس‌هاي تنگ مي‌‌پوشند

در معرض عفونت قارچي کشاله ران هستند.

علائم عفونت قارچي كشاله ران

از نظر باليني عفونت قارچي کشاله ران به‌صورت ضايعات قرمز و متقارن در دو طرف کشاله ران بروز مي‌كند كه، قسمت مرکزي خفيف‌تر و پوسته و التهاب در حاشيه ضايعه بيشتر است که،مي‌‌تواند به سمت پايين شکم و بخش داخلي ران گسترش يابد. در موارد حاد ضايعات خيس و مترشحه و در موارد مزمن خشک و تيره‌ترند و پوسته‌ها کمتر است.

پوست ناحيه تناسلي معمولا درگير نمي‌‌شود، اما در موارد شديد ممكن است پوست ناحيه باسن و اطراف مقعد درگير شود. خاراندن فراوان توسط بيمار نيز مي‌‌تواند تغييرات ثانويه مانند ضخيم شدن پوست ناحيه و نيز عفونت باکتريايي زردزخم را به همراه داشته باشد. در اثر مصرف بيجا و خودسرانه کرم‌هاي کورتوني نيز ضايعات قرمزتر و پوسته‌ها کمتر مي‌شود و جوش‌هاي چرکي (پوسچول) بوجود مي‌آيند.

تشخيص عفونت قارچي كشاله ران

به منظور تشخيص دقيق عفونت قارچي، متخصصان پوست آزمايش تشخيصي اسمير KOH قارچ را براي بيمار درخواست مي‌‌کنند که، به‌صورت نمونه‌گيري ساده از پوسته‌هاي ناحيه درگير در آزمايشگاه و مشاهده مستقيم با ميکروسکوپ است که بيمار قبل از نمونه‌گيري نبايد استحمام كند و محل ضايعه حداقل به مدت چهار روز شسته نشده باشد. ازکرم يا داروهاي موضعي در محل ضايعات سطحي نيز استفاده نشده باشد، در غير اين صورت تشخيص اشتباه يا غير ممکن خواهد بود.

براي نمونه اگر فرد قبل از آزمايش از کرم استفاده کرده باشد، ضايعه پوشانده شده و زير ميکروسکوپ چيزي ديده نخواهد شد. بنابراين اگر چنين شرايطي وجود داشت، نمونه‌گيري چند روز بعد بايد دوباره انجام گيرد.در موارد بدون عارضه قارچ کشاله ران، بايد با کرم‌هاي موضعي ضد قارچ به مدت دست‌كم دو هفته پوشانده شود، اما در موارد شديد و وسيع و مقاوم به درمان، از درمان‌هاي خوراکي ضد قارچ نيز استفاده مي‌‌شود.

از آنجا که حدود نيمي‌ ‌از موارد قارچ کشاله ران به‌طور همزمان عفونت قارچ پا را نيز دارند، ضروري است جهت جلوگيري از عفونت مجدد، ساير مناطق درگير نيز درمان شوند. به بيماران توصيه مي‌‌شود که، پس از استحمام کاملا ناحيه کشاله ران را خشک کرده و از حوله‌هاي مجزا جهت خشک کردن کشاله ران استفاده کنند. در موارد عفونت همزمان قارچ پا، جهت جلوگيري از انتقال مستقيم عفونت در زمان لباس پوشيدن، بهتر است فرد ابتدا جوراب و سپس لباس زير خود را به تن کند. به افراد چاق با عفونت قارچي کشاله ران کاهش وزن توصيه مي‌شود.

مولوسکوم کونتاژيوزوم(عفونت ويروسي و واگيردار پوست)

مولوسکوم عفونت ويروسي و واگيردار پوست است که، به‌صورت ضايعات متعدد و گرد و گنبدي شکل و ناف‌دار به رنگ صورتي و مومي ‌‌شکل (جوش‌هاي سفيد و صورتي مرواريدي شکل) به ابعاد حدود 5 ميليمتر در تنه و اندام‌ها ظاهر مي‌گردد. اين بيماري در دو رده سني کودکان و بالغين ديده مي‌‌شود.

پوست سينه، شکم، بازوها، کشاله ران و نشيمن‌گاه، پلک‌ها، ملتحمه، پوست اطراف دهان و مخاط، از مناطقي از بدن هستند که ممکن است گرفتار اين بيماري شوند. از آنجا که گرما و رطوبت به رشد ويروس کمک مي‌‌کنند، مولوسکوم در مناطق گرمسيري شايع تر است.

ويروس اين بيماري مي‌‌تواند از پوست فرد مبتلا به پوست افراد ديگر منتقل شود. لذا در افرادي که تماس‌هاي پوستي زيادي دارند، مانند کودکان، در منزل، مهدکودک‌ها يا مدارس و استخرهاي شنا بيشتر رخ مي‌‌دهد.

نحوه انتقال عفونت ويروسي مولوسکوم کونتاژيوزوم

با پيدايش اين ضايعات در نواحي تناسلي، از طريق آميزش جنسي نيز ممکن است انتقال يابد.

کودکان

بيماري از طريق تماس مستقيم پوست با پوست يا به‌طور غير مستقيم از وسايل آلوده مانند حوله و ليف حمام يا وسايل باشگاه‌هاي ورزشي منتقل مي‌‌شود.

بالغين

در بالغين اغلب يک بيماري جنسي محسوب مي‌گردد كه، در نواحي تناسلي، پايين شکم و باسن ديده مي‌‌شود.

افراد با ضعف ايمني بدن

در افراد با ضعف ايمني بدن مانند مبتلايان به ايدز بيماري شديد و وسيع و مقاوم به درمان بوده و مي‌‌تواند به‌عنوان علائم اوليه ايدز محسوب شود.

درمان عفونت ويروسي مولوسکوم کونتاژيوزوم

باتوجه به اينکه ضايعات به‌طور خودبه‌خود بدون بر جاي گذاشتن اثر بهبود مي‌‌يابد، مي‌‌توان بخصوص در بچه‌هاي کم سن بيماري را درمان نکرد؛ اما به‌دليل خطر انتقال عفونت به ديگران و نيز ساير نواحي پوست توصيه مي‌‌شود، ضايعات درمان گردد. درمان‌ها شامل:

فريز کردن ضايعات (کرايوتراپي)،
سوزاندن با دستگاه کوتر(الکتروکوتر)
تراشيدن ضايعات
استفاده از کرم‌هاي رتينوئيدي موضعي است که، گاه به تکرار مجدد بعد از 3-2 هفته نياز دارد.

بايد ماهيت خوش‌خيم و خود محدود بيماري به بيمار يا والدين وي توضيح داده شود. ممکن است بيماري به بيش از يک جلسه درمان نياز داشته باشد. جهت جلوگيري از انتقال عفونت به ساير مناطق پوست تماس فيزيکي با محل درگير بايد محدود و دست‌ها به دقت شسته شود. از خاراندن و دستکاري ضايعات که سبب پخش شدن عفونت مي‌‌شود، بايد پرهيز کرد. محدود کردن کودکان از حضور در مدرسه اجباري نيست؛ و تنها پوشاندن مناطق درگير با لباس يا چسب و باند کافي است. در مورد بالغين هم بايد بر خوش‌خيم بودن اين عفونت جنسي تاکيد کرد. فرد در صورت امكان تا بهبودي ضايعات از رابطه جنسي پرهيز و در مورد اصلاح موهاي منطقه درگير دقت کند که سبب پخش عفونت نشود.




منبع:zendegionline.ir



http://www.CheKhabar.ir/News/10397/عفونت‌هاي پوستي واگيردار در ناحيه تناسلي
بستن   چاپ