روزگار در جازموريان سخت مي گذرد
پنجشنبه 30 فروردين 1397 - 5:58:47 AM
چه خبر - بي‌شناسنامه‌ها در جازموريان

با گذشت چهار دهه از انقلاب اسلامي و با وجود تلاش‌هايي که براي سازندگي و رفع محروميت صورت گرفته، اما هنوز وسعت فقر و محروميت در جنوب استان کرمان زياد است.
بارها و بارها درباره محروميت و فقر در جنوب استان شنيده بودم اما در سفرهاي مکرري که به همراه استاندار (آقاي رزم حسيني) به شهرستان هاي جنوبي داشتيم، اين مسئله را به چشم خود ديدم.
به عنوان نمونه در يکي از اين سفرها که در منطقه زهکلوت رودبار انجام شد، پس از طي کردن مسير 70 کيلومتري جاده خاکي به روستايي رسيديم که مردم به جز يارانه 45 هزار توماني درآمد ديگري نداشتند و به علت خشکسالي، کشاورزي و دامداري خود را از دست داده بودند. (در اين سفر استاندار قول داد طرح جابه جايي روستا را بررسي و با در نظر گرفتن همه جوانب، کار را انجام دهد).
و حالا بار ديگر تلاشي آغاز شده تا توجه را به اين منطقه جلب کند که اميدواريم اين صدا به جايي رسيده و بخشي از مشکلات منطقه جازموريان حل شود.
"سروش صلواتيان" فعال اجتماعي است که کار خود را با شعار "جازموريان تنها نيست" آغاز کرده و از حدود پنج ماه قبل در جنوب کرمان کار مي‌کند.
وي در گفت‌وگو با خبرنگار ايسنا اظهار کرد: در ابتدا يک هفته براي کمک آمدم اما تا حالا ماندم و باورم نمي‌شد در ايران هنوز جايي باشد که مردم از امکانات اوليه زندگي برخوردار نباشند.
صلواتيان گفت: در اين منطقه روستاهاي کنار جاده برق دارند و دولت قبل براي آنها منزل مسکوني ساخته، اما بسياري از اين خانه‌ها سرويس بهداشتي ندارند.
انتقال بيماران به تهران براي درمان
وي تصريح کرد: بنده از حدود 5 ماه قبل در اين منطقه حضور دارم و يکي از کارهايي که انجام مي‌دهيم، بيماران بحراني را براي درمان به تهران مي‌بريم و با ارتباطي که با يکسري از پزشکان در تهران گرفتيم، درمان اين افراد رايگان انجام مي‌شود و 4 نفر را تاکنون براي درمان برده‌ايم، البته در بيماران زير 18 سال دست‌مان بازتر است و حتي اگر شناسنامه نداشته باشند، درمان آنها رايگان انجام مي‌شود.
اين فعال اجتماعي تاکيد کرد: براي عيد نوروز بسته‌هاي غذايي به مبلغ حدود 250 هزار تومان، 500 دست لباس نو و کمک‌هاي مادي در بين خانواده‌هاي ضعيف که با کمک دهياران شناسايي کرديم، توزيع شد.
وي افزود: کار ديگر ما که محور اصلي فعاليت بود، دريافت شناسنامه براي کساني است که شناسامه ندارند.
بي‌شناسنامگي دروغ نيست
صلواتيان با تاکيد بر اين‌که بي‌شناسنامگي دروغ نيست، گفت: خيلي از رسانه‌ها به خاطر کتمان کردن اين مسئله اخباري درج کردند که کذب است و به اعتقاد من اين اقدامات حاصل بدفهمي است.
وي با اشاره به اين‌که بي‌شناسنامگي در اين منطقه دو مقوله دارد، اظهار کرد: يکسري از افراد فاقد هر گونه سند ثبتي هستند و هيچ مدرکي ندارند و اين‌ها فرزند افرادي هستند که شناسنامه نداشته‌اند.
گروه ديگر کساني هستند که سند ثبتي و يا شناسنامه زمان پهلوي داشته و نرفته‌اند آن را عوض کنند و برخي ديگر نيز شناسنامه شان را گم کرده و يا در کپر آتش گرفته و سوخته است.
وي با اشاره به اين‌که 35 نفر در روستاي توريگ بدون شناسنامه هستند، بيان کرد: حتي يکسري به اين افراد تهمت زده مي‌زنند که بيزينس شناسنامه مي‌کنند اما در واقع همين شناسنامه براي آنها، يارانه است و مي‌توانند با آن يارانه نقدي بگيرند.
اين فعال اجتماعي گفت: براي دريافت شناسنامه نامه‌اي به همسر وزير کشور داديم و ايشان به آقاي وزير رساندند و وزير به سازمان ثبت احوال کشور نامه زده و از آنجا به ثبت احوال استان و شهرستان‌هاي قلعه گنج و رودبار نامه زده شده که با ما همکاري مي‌کنند و براي پنج نفر داريم شناسنامه مي‌گيريم که شناسنامه سه نفر از اين افراد گم شده بود و سند ثبتي دارند.
وي در ادامه با اشاره به برخي مشکلات در منطقه جازموريان گفت: اگر قرار است کسي به اين منطقه خدمت کند، بايد در حوزه آموزش تلاش کند و آموزش درست به مردم بدهد.
وي افزود: معلمان اين منطقه قراردادي و با حقوق‌هاي پايين هستند.
جازموريان تنها نيست
صلواتيان گفت: منظور ما از "جازموريان تنها نيست" اين است که تالاب جازموريان و مردم حاشيه تالاب تنها نيستند و تلاش مي‌کنيم توجهات را به اين منطقه جلب کنيم تا مشکلات کمتر شود.
راه‌هاي اين منطقه مشکل دارد، آسفالت ندارد و يک روستا در اين منطقه کاملا کپرنشين است و برق ندارد و آب از فاصله دو کيلومتري با موتورپمپ از چاه کشيده مي‌شود.
هم‌چنين "محمد خوبياري" دهيار روستاي توريگ از توابع شهرستان قلعه گنج در گفت‌وگو با خبرنگار ايسنا، گفت: منطقه توريگ و سولان حدود 2 هزار نفر جمعيت دارد که در جنوب تالاب جازموريان واقع شده و شغل مردم کشاورزي و دامداري است.
وي افزود: چند خانوار ساربان در اين منطقه مشکل شناسنامه دارند و اين افراد در ريگزارهاي جازموريان زندگي مي‌کنند و از امکانات اوليه زندگي برخوردار نيستند.
خوبياري که از معلمان اين منطقه است، در ادامه بيان کرد: يکي از مشکلاتي که دامنگير مردم منطقه است، سند اراضي مسکوني و کشاورزي است و شايد بيش از 50 سال سکونت و کشاورزي در اينجا دارند، اما از سوي منابع طبيعي اراضي، ملي اعلام شده و مردم دچار مشکل شده‌اند.
مردم در آبياري مزارع کشاورزي نيز به روش‌هاي سنتي عمل مي‌کنند و اگر آبياري تحت فشار اجرا شود، صرفه‌جويي شده و موجب رونق کشاورزي مي‌شود. البته اين مسئله نيز به مشکل سند اراضي برمي‌گردد و زماني که مردم سند ندارند، خيلي از کارها را نمي‌توانند انجام بدهند.
خوبياري با اشاره به ديگر مشکلات منطقه اظهار کرد: مدارس امکانات سرمايشي و گرمايشي ندارند و کمبود فضاي آموزشي داريم و با توجه به اين‌که کلاس‌ها چند پايه است، دانش آموزان دچار افت تحصيلي مي‌شوند.
گفتني است در پي تماس‌هاي مکرر با فرماندار قلعه گنج، موفق به گفت‌وگو با ايشان نشديم.
گزارش از: "فاطمه افضلي" خبرنگار ايسنا منطقه کوير


منبع: isna.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/103932/روزگار در جازموريان سخت مي گذرد
بستن   چاپ