ديگر نيازي به پُر کردن دندان نيست!
چهارشنبه 29 فروردين 1397 - 9:15:02 AM
چه خبر - درمان حفره‌هاي دندان بدون پر کردن

محققان دانشگاه واشنگتن يک درمان مبتني بر پپتيد را براي درمان بيماري‌هاي دندان توسعه دادند. در اين روش از زنجيره‌هاي کوتاه آمينو اسيد که توسط پيوندهاي پپتيدي مرتبط مي‌شوند استفاده کردند.
زماني که از اين محصول مصنوعي بر روي آسيب‌هاي دنداني استفاده شود رشد دوباره ميناي دنداني آغاز مي‌شود.
مهمت ساريکايا(Mehmet Sarikaya) متخصص مواد گفت: استفاده از پپتيدها يک جايگزين سالم براي مراقبت‌هاي بهداشتي دندان در حال حاضر است.
ميناي دندان توسط نوعي سلول به نام آملوبلاست توليد مي‌شود و اين پروتئين‌هاي پنهان موجب تشکيل ميناي دندان مي‌شوند.
هنگامي که فرايند ميناي دندان کامل شود و دندان‌ها ظاهر شوند آملوبلاست‌ها از بين مي‌روند و ما در طول عمر ميناي دندان را از دست مي‌دهيم.
سامي دانگان، دندانپزشک اظهار کرد: باکتري‌ها، متابوليسم قندها و ساير کربوهيدرات‌ها در محيط دهان و اسيد موجب از بين رفتن ميناي دندان مي‌شوند.
البته با استفاده از بزاق، خمير دندان فلورايد و افزودني‌هاي آب آشاميدني مي‌توان دوباره ميناي دندان را تجديد کرد. اما هنگامي که يک حفره قابل مشاهده در دندان وجود دارد بايد دندانپزشک آن را درمان کند که با پرکردن حفره با مواد خاص امکان‌پذير است.
اين گروه براي درمان اين حفره‌ها از پپتيدهاي مبتني بر اين پروتئين استفاده و اين مواد را در يک محيط آزمايشگاهي بررسي کردند.
نتايج نشان داد درمان با پپتيد منجر به دوباره‌سازي يک لايه نسبتا ضخيم شبيه ساختار ميناي دندان سالم مي‌شود.
البته هنوز بايد آزمايش‌هايي براي استفاده از پپتيد در دهان انجام شود. همچنين براي حفره‌هاي عميق که به لايه دروني زير ميناي دندان مي‌رسند پر کردن دندان با روش قبل بهترين درمان محسوب مي‌شود.
اما محققان معتقدند براي کاهش هزينه‌هاي دندانپزشکي و کمک به افراد مي‌توان از اين ماده براي پيشگيري به عنوان خميردندان و يا ژل استفاده کرد.
نتايج اين تحقيق در نشريه ACS Biomaterials Science & Engineering منتشر شده است.


منبع: isna.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/103847/ديگر نيازي به پُر کردن دندان نيست!
بستن   چاپ