کاوه مدني که دولت ايران از دست داد که بود؟
چهارشنبه 29 فروردين 1397 - 1:16:55 AM
چه خبر - کاوه مدني در جريان دستگيري فعالان محيط زيستي در بهمن 1396 بازداشت شد

کاوه مدني (زاده مرداد 1360، تهران) دانشمند، پژوهشگر و فعال محيط زيستي ايراني و معاون مستعفي بين‌الملل، نوآوري و مشارکت فرهنگي - اجتماعي سازمان حفاظت محيط زيست ايران و نائب دبير مجمع محيط زيست سازمان ملل متحد است. وي استاد مرکز سياست محيط زيست کالج سلطنتي لندن (امپريال کالج لندن) است و در جوامع علمي بين‌المللي به سبب «کمک بنيادي در تلفيق نظريه بازي‌ها و تحليل تصميم‌گيري با مدل‌هاي مديريت منابع آب» مطرح است. او در سال‌هاي اخير نقش بسيار پر رنگ و تأثيرگذاري در افزايش آگاهي عمومي نسبت به بحران آب در ايران و محيط زيست ايران ايفا نموده‌است. کاوه مدني در جريان دستگيري فعالان محيط زيستي در بهمن 1396 بازداشت شد. او فروردين ماه ٩٧ از ايران رفت.
تحصيلات
کاوه مدني در سال 1382 و در مقطع کارشناسي رشته مهندسي عمران از دانشگاه تبريز فارغ‌التحصيل شد. وي پس از آن براي ادامه تحصيل در مقطع کارشناسي ارشد به کشور سوئد رفت و در سال 1384 در رشته منابع آب از دانشگاه لوند فارغ‌التحصيل شد. او در سال 1388 مدرک دکتراي خود را در رشته مهندسي عمران محيط زيست از دانشگاه کاليفرنيا، ديويس دريافت نمود. وي پس از آن دوره پسا دکتري خود را در رشته اقتصاد و سياست محيط زيست در دانشگاه کاليفرنيا، ريورسايد گذراند.
فعاليت حرفه‌اي
دکتر کاوه مدني در حال حاضر استاد تحليل سامانه‌ها و سياست در مرکز سياست محيط زيست کالج سلطنتي لندن و استاد مدعو دانشکده مهندسي عمران دانشگاه صنعتي خواجه نصيرالدين طوسي است. وي پيش از پيوستن به کالج سلطنتي لندن استاديار دانشگاه مرکز فلوريدا (سنترال فلوريدا) بوده‌است. کاوه مدني عضو شوراي سردبيران نشريه علمي و پژوهشي مديريت و برنامه‌ريزي منابع آب انجمن مهندسان عمران آمريکا و نشريه شهرها و جوامع پايدار انتشارات الزوير است. مدني همچنين در اسفند ماه 1395 دبير اولين کنفرانس بين‌المللي تغيير اقليم ايران بود. بعد از راي نياوردن حبيب‌الله بيطرف در دوره دهم مجلس شوراي اسلامي براي تصدي پست وزارت نيرو، نام کاوه مدني به عنوان يکي از گزينه‌هاي جوان و مورد حمايت فعالان آب و محيط زيست براي نشستن بر کرسي وزارت نيرو توسط برخي رسانه‌ها مطرح شد. اما او در مصاحبه با خبرگزاري مهر با اظهار بي‌اطلاعي از اين خبر تأکيد کرد که هيچ پيشنهاد رسمي براي تصدي سمت وزارت نيرو به او نشده‌است.
در 26 شهريور 1396، با حکم عيسي کلانتري معاون رئيس‌جمهور و رئيس سازمان حفاظت محيط زيست ايران، کاوه مدني معاون بين‌الملل، نوآوري و مشارکت فرهنگي - اجتماعي اين سازمان شد.
جوايز و افتخارات
چهره نوين مهندسي عمران
کاوه مدني در سال 2012 توسط انجمن مهندسان عمران آمريکا براي «دستاوردهاي حرفه اي و فردي که نشان دهنده آينده با اهميت و بشر دوستانه مهندسي عمران است» به عنوان يکي از 10 چهره جديد مهندسي عمران انتخاب شده‌است. اين جايزه، توسط انجمن مهندسان عمران آمريکا به مهندساني اهدا مي‌شود که داراي ظرفيت بالايي براي يک آينده کاري بلند مدت و متمايز در حرفه مهندسي بوده و متعهد به انجام فعاليت‌هاي خود به بهترين شکل هستند.
جايزه آرنه ريچتر
اتحاديه علوم زمين اروپا (EGU) کاوه مدني را به دليل «سهم بنيادي در تلفيق نظريه بازي‌ها و روش‌هاي متفاوت تحليل تصميم‌گيري با سامانه‌هاي مرسوم مديريت منابع آب» که منجر به ايجاد نگرشي جديد در مدل‌هاي مديريت منابع آب شده به عنوان يکي از چهار دانشمند برجسته جوان در سال 2016 براي دريافت جايزه آرنه ريچتر انتخاب کرده‌است. اين جايزه به پژوهشگراني داده مي‌شود که توانسته‌اند به پيشرفت‌هاي درخور توجهي در رشته‌هاي مختلف علوم زمين دست پيدا کنند.
جايزه تحقيقاتي والتر هوبر
انجمن مهندسان عمران آمريکا (ASCE) داراي بيش از 150 هزار عضو از 177 کشور دنياست و با بيش از160 سال قدمت، قديمي‌ترين انجمن مهندسي ايالات متحده محسوب مي‌شود. از سال 1949 تا کنون، اين انجمن سالانه سه تا پنج نفر را براي دريافت جايزه تحقيقاتي والتر هوبر انتخاب مي‌کند. اين جايزه که با ارزش‌ترين جايزه براي پژوهشگران نسبتاً با سابقه (mid-career) محسوب مي‌شود به کساني داده مي‌شود که به موفقيت قابل توجهي در تحقيقات خود در زمينه‌هاي مختلف مهندسي عمران دست يافته باشند.
کاوه مدني اين جايزه را به خاطر «پژوهش‌هاي پيشگامانه در توسعه روش‌هاي تخصيص منابع محدود آب از طريق تلفيق مفاهيم حل مناقشات و نظريه بازي‌ها براي استفاده درسامانه‌هاي پيچيده منابع آب» دريافت کرد.
کميته انتخاب اين جايزه به‌طور خاص رهبري او در استفاده از مفاهيم تحليل سامانه‌ها در مسائل محيط زيست، آب و انرژي را مورد توجه قرار داده‌است.
فيلم‌شناسي
کاوه مدني تا کنون در مستندهاي علمي زير به عنوان متخصص حضور داشته‌است:
مستند بحران آب ايران ساخت شبکه الجزيره قطر در سال 2016
مستند توفان‌ها شن ساخت بي‌بي‌سي در سال 2017 دربارهٔ طوفان‌ها شن خاورميانه
سخنراني‌ها و مصاحبه‌ها
سخنراني تد در مورد جنگ جهاني آب (جزيره کيش، 1394).
سخنراني در مورد بحران آب ايران (دانشگاه استنفورد، 1395).
سخنراني در مورد بحران آب ايران (انجمن سلطنتي جغرافيا، 1393).
سخنراني در مورد خرافات آب ايران (دانشگاه صنعتي شريف، 1394).
سخنراني مراسم اهداي جايزه آرنه ريتچر براي دانشمند جوان برجسته در علوم زمين(وين، 1395).
مصاحبه با ال گور در برنامه 24 ساعت واقعيت دربارهٔ تغيير اقليم و سياست‌هاي استفاده از انرژي‌هاي تجديد پذير در ايران (پاريس، 1395).
مصاحبه چهره جديد مهندسي عمران (1391).
مصاحبه با برنامه 180 درجه شبکه جهاني افق با موضع بحران آب يا بحران مديريت آب (تهران، 1395).
مصاحبه با شبکه خبري ان‌بي‌سي استراليا در مورد ردپاي آپ در دانلود اطلاعات از اينترنت (لندن، 1395).
مصاحبه با برنامه باهمستان شبکه جهاني جام جم در مورد بحران آب ايران (تهران، 1395).
مصاحبه با سياوش صفاريان‌پور در مورد جنگ آب و بحران آب ايران در اولين نشست از سلسه نشست‌هاي علمي سيتاک (تهران، 1395).
مصا حبه با بخش خبري شبکه 4 سيما در مورد دريافت جايزه تحقيقاتي هوبر سال 2017 انجمن مهندسان عمران آمريکا (1396).
مصاحبه با برنامه «تمام قد» راديو تهران (تهران 1396).[25]
برخي نقل قول‌هاي شناخته شده
«مديريت منابع آب در ايران مبتني بر پارادايم مديريت بحران است. اقدام‌ها تنها زماني صورت مي‌پذيرند که مشکلات به قدري جدي باشند که مانع از حرکت شوند.» (2016)
«مهم‌ترين پيشران توسعه نامتوازن در ايران و ساير کشورهاي خاورميانه عطش توسعه است که مانع از درک جامع از پويايي‌هاي به هم پيوسته پيچيده و روابط بازخوردي بين بخش‌هاي گوناگون مي‌شود.» (2016)
«آب، مرزهاي سياسي ما را به رسميت نمي‌شناسد.» (2015)
«مذاکرات پاريس مي‌تواند به ما اميد و درس‌هاي ارزشمندي بدهد. حس مشترک در کنار تهديدها مي‌تواند ملت‌ها را متحد کند. حتي در زماني که تندروها، تروريست‌ها و ترامپ‌ها براي تفکيک دنيا سخت در تلاش‌اند.» (2015)
«هميشه دير است، اما براي بهبود و درست کردن هيچ‌گاه خيلي دير نيست.» (2015)
«تاريخ نشان مي‌دهد که ما تعيين اهداف بلند پروازانه در نشست‌هاي بين‌المللي مهم را خوب بلديم. اما آنچه بيش از اين اهميت دارد اين است که چگونه مي‌خواهيم به اهداف برسيم.» (2015)
«گفتن و امضاء کردن آسان است، آنچه که سخت است اجرا کردن است. معمولاً اين موضوع دغدغه سياست‌مداران بلند پروازي نيست که از علم دور مي‌مانند.» (2015)
"ما آنقدر درگير مذاکره بر سر اهداف مي‌شويم که فراموش مي‌کنيم براي رسيدن به هدف به وسيله هم نياز داريم. (2015)
«چه 1٫5 درجه باشد، چه 2 درجه سانتيگراد [سلسيوس]، ما بايد بر شناخت مسيرها و فرآيندهاي اجرايي که ما را اين هدف مي‌رسانند متمرکز شويم. در غير اين صورت، ما تنها اهداف جديدي را به دستور کارهاي بلند پروازانه قبلي خود در توسعه پايدار، فقرزدايي، بهبود سطح سلامت و آموزش و غيره، اضافه مي‌کنيم.» (2015)
«بحران آب در ايران، آنگونه که برخي از تصميم گيران ادعا مي‌کنند، به دليل عدم دسترسي به فن آوري يا مهارت‌هاي فني نيست. در واقع، ايران از تصميم‌گيري غير يکپارچه و حل مسئله توسط کارشناسان دانايي که مستقل عمل مي‌کنند رنج مي‌برد.» (2014)
«مسئوليت‌پذيري بر آگاهي و اراده استوار است نه توانايي جسمي و مالي.» (2017)
"نبايد بگوييم "بحران آب"، بلکه بايد بگوييم "ورشکستگي آب" چراکه از بحران گذشته‌ايم و ورشکسته شده‌ايم!"


منبع: fa.wikipedia.org

http://www.CheKhabar.ir/News/103821/کاوه مدني که دولت ايران از دست داد که بود؟
بستن   چاپ