عوارض مصرف ايبوپروفن با معده خالي
جمعه 24 فروردين 1397 - 11:02:13 AM
چه خبر - ايبوبروفن را با معده خالي مصرف نکنيد

سر درد شرايطي است که همه ما در طول زندگي خود گه گاهي به دلايل مختلف آن را تجربه مي کنيم و مصرف داروهاي مسکن يکي از شايع‌ترين روش ها براي بهبود آن است. اما بايد به اين نکته توجه داشته باشيد که مصرف دارو با معده خالي ايده خوبي نيست.
ناراحتي معده از شايع‌ترين عوارض جوانبي مصرف ايبوپروفن است. سازمان غذا و داروي آمريکا مصرف ايبوپروفن به همراه غذا يا شير را براي بيماراني که در گذشته ناراحتي معده را به واسطه مصرف اين دارو تجربه کرده اند، توصيه مي کند.
ايبوپروفن همانند آسپرين و ناپروکسن، نوعي از داروهاي ضد التهاب غير استروئيدي NSAID است. اين داروها مي توانند آسيب جدي به ديواره داخلي معده وارد کنند.
اگرچه اعتقاد بر اين است که غذا مي تواند به محافظت از معده در برابر اين اثرات کمک کند، اما شواهد و نتايج مطالعات در اين زمينه يکدست نيستند. اگر پس از مصرف ايبوپروفن يا ديگر داروهاي ضد التهاب غير استروئيدي ناراحتي معده خفيف را تجربه کرديد، مصرف دارو با معده پر را امتحان کرده و شرايط را بررسي کنيد که آيا باز هم ناراحتي شکل مي گيرد يا خير.
براي سردردهاي گاه و بيگاه، دوزهاي کمتر از 1,600 ميلي گرم از ايبوپروفن طي دو يا سه روز با يا بدون غذا به طور کلي براي معده قابل تحمل بوده و خطر تجربه عوارض جانبي در افراد سالم کم است. اما استفاده بلند مدت از ايبوپروفن با خطر چشمگير آسيب کليوي و زخم ها و خونريزي معده و روده همراه است.
اگر با ناراحتي معده مواجه هستيد يا به منظور کنترل درد بايد براي مدت زمان بيش از يک يا دو هفته مصرف دارو مصرف کنيد،استامينوفن در صورتي که بر اساس دستور پزشک يا راهنماي روي جعبه محصول مصرف شود، به طور کلي جايگزيني کم خطرتر براي ايبوپروفن است. اگر شرايط جديد و دردناکي را تجربه مي کنيد، صحبت با پزشک درباره علائم و پرهيز از مصرف داروهاي مسکن بدون نسخه همواره بهترين گزينه در نظر گرفته مي شود، زيرا درد ممکن است نشانه اي از شرايط سلامت جدي‌تر و خطرناک‌تر باشد.

عوارض مصرف ايبوپروفن با معده خالي

با اين وجود، فوايد داروهاي بدون نسخه يا تجويزي اغلب از عوارض جانبي احتمالي آنها پيشي مي گيرند و برخي پزشکان فکر مي کنند جاي نگراني چنداني براي بيمار وجود ندارد. مصرف ايبوپروفن با معده خالي يا پر همچنان موضوعي بحث برانگيز است، زيرا عوارض جانبي جدي اين دارو که شامل زخم هاي معده، خونريزي معدي روده اي، حملات قلبي يا سکته مغزي مي شوند پيامد اثرات سيستماتيک (پس از جذب) و نه موضعي هستند.
به بيان ديگر، پر يا خالي بودن معده ممکن است در مصرف ايبوپروفن اهميتي نداشته باشد، زيرا اين دارو به هر حال در خون جذب مي شود. و در اين مورد، حتي داروهاي ضد التهاب غير استروئيدي درون وريدي نيز موجب عوارض جانبي مشابه مي شوند. به طور معمول، عوارض جانبي در صورت استفاده مکرر بيمار از اين داروها رخ مي دهند. با اين وجود، بيماراني که سابقه خونريزي معدي روده اي دارند، به تازگي حمله قلبي را تجربه کرده اند، يا عمل جراحي باي‌پس قلب انجام داده اند بايد به طور کامل از مصرف اين داروها پرهيز کنند.
در کل، بهتر است همواره جانب احتياط را رعايت کرده و با معده خالي هيچ دارويي مصرف نکنيد. مصرف ايبوپروفن با معده خالي ممکن است موجب تحريک ديواره داخلي معده و خونريزي از زخم هاي معده شود. اين مساله براي تمام داروهاي ضد التهاب غير استروئيدي، مانند آسپرين که ممکن است توانايي ديواره داخلي معده براي محافظت از اين اندام در برابر اسيد توليد شده براي کمک به فرايند گوارش را کاهش دهند، صادق است.
اگر درد يا تب بيش از 48 ساعت ادامه داشته است، اين شرايط مي تواند از بروز مشکلي جدي تر حکايت داشته باشد و بر همين اساس پرهيز از خود درماني و مراجعه به پزشک بهترين گزينه است.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : هشدار! مصرف ايبوپروفن در مردان اين خطر را در پي دارد

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : همه چيز درباره ژلوفن و ايبوپروفن

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : هشدار قلبي در مورد مصرف ايبوپروفن


گردآوري : گروه سلامت سيمرغ
منبع : asriran.com

http://www.CheKhabar.ir/News/102461/عوارض مصرف ايبوپروفن با معده خالي
بستن   چاپ