نق زدن کودکان و راه هايي که والدين براي کنترل آن بايد بدانند
پنجشنبه 23 فروردين 1397 - 7:02:00 PM
چه خبر - چگونه نق زدن کودک را متوقف کنيم؟

گريه کردن و ناليدن يک راه تضمين شده براي مجبور کردن والدين است تا به آنها نزديک شوند. به سختي مي توان فهميد کودکان براي نق زدن از چه کلماتي استفاده مي کنند و چه وقت نق نق مي کنند يا براي چه چيزي نق مي زنند (اين لحني از صدا به همراه غر زدن هاي بي پايان است که مشکلاتي را به وجود مي آورد).
نق زدن در سنين سه سال و نيم به اوج خود مي رسد. اگر راه حل مناسب پيدا نکنيد حتي مي تواند تا سنين مدرسه نيز ادامه داشته باشد. ما قصد نداريم در مورد علل اين مشکل بحث کنيم (بعضي از متخصصان مي گويند اين علامتي از نابالغي، لوس شدن يا ناامني است، در حالي که ديگران فکر مي کنند ناشي از نگراني است ولي در مورد چگونگي مواجه شدن با آن اکنون صحبت خواهيم کرد.

جلوگيري از نق زدن کودکان

_ براي جلوگيري از عادت به نق زدن، سعي کنيد تا قبل از اينکه اين عادت شکل بگيريد جلوي آن را بگيريد.
_ اگر مثل اکثر افراد هستيد، اغلب اين کار باعث مي شود کودکتان سعي کند توجه شما را به خود جلب کند. بنابراين هميشه مجبور نيست تا با پرت کردن حواستان از فعاليت هاي ديگر به اين هدف برسد. توجه کنيد هر روز زمان مشخص را براي کودکتان بگذرانيد و قبح کاري جز ماندن با کودکتان در آن مدت خاص نکنيد. تمام حواس و توجه خود را صرف او کنيد (غير از وقتي که نق ميزند).
_ او را مشغول بداريد. انتظار نداشته باشيد يک کودک نوپا وقت انتظار را بطور سازنده پر کند سعي کنيد براي او انتخاب و گزينه هايي فراهم کنيد. وقتي کودکان خسته هستند به نق زدن و گريه کردن روي مي آورند، چون کار بهتري براي انجام دادن ندارند.
_ پيش بيني کنيد. براي او فعاليتي بيابيد، به او نشان دهيد چگونه با اشياي جديد بازي کند اجازه دهيد بعضي کارهاي ساده منزل را انجام دهد. بگذاريد علايق او راهنماي شما باشند ما متعجب خواهيم شد که چقدر کودک نوپاي شما مي تواند براي خودش و شما خوب کار کند. بعلاوه، در اين ميان او چيزهاي زيادي نيز ياد مي گيرد.

پاسخ هاي سريع بدهيد

_ کودک خود را وقتي سعي مي کند با شما به يک روش مناسب صحبت کند به سرعت همراهي کنيد، هيچ وقت صبر نکنيد تا او اول گريه کند بعد پاسخ او را بدهيد.
_ وقتي نمي توانيد به سرعت پاسخ دهيد، علامتي دهيد تا متوجه شود شما مي شنويد سن صداتو ميشنوم، يک دقيقه ديگر آماده ام تا به تو گوش بدم.» و با توجه او را جلب کنيد. به چشمانش نگاه کنيد و از علامت انگشت استفاده کنيد که به معناي «يک دقيقه لطفا» مي باشد. هيچگاه نگذاريد براي مدت طولاني منتظر پاسخ شما شود. با وجود اين، آنچه که سعي مي کنيد انجام دهيد در رأس نياز او بري گريستن و نق زدن است. اگر او بايد به صورت بي پايان صبر کند، کاري را انجام مي دهد که برايتان ناخوشايند است. خودتان را به سرعت برسانيد و بگوييد همتشکرم براي منتظر ماندنت. الان مي تونم به حرفات گوش بدم.»
_ به او آموزش دهيد چگونه سؤال بپرسد. به کودک تفاوت بين گريستن و نق زدن را با صحبت کردن معمولي بياموزيد. در صورت نياز، صداي او را ضبط کنيد و بگذاريد صداي نق نق زدن خود را بشنود. براي نشان دادن اينکه چگونه چيزي را به صورت درست بخواهد، از نقش بازي کردن استفاده کنيد. وقتي مطمئن شديد که معني نق نق زدن را فهميده سپس واضح به او بگوييد نق زدن کار پسنديده اي نيست.
_ با تشويق تقويت کنيد. به او بياموزيد بدون نق زدن و گريستن، توجه شان را جلب کند و وقتي از آن روش استفاده کرد او را تشويق کنيد. حتي به يک کودک دو ساله نيز مي توان آموزش داد تا بگويد «ببخشيد»، وقتي حرف شما را قطع مي کند منتظر بماند تا شما آماده پاسخ دادن شويد (اگر شما او براي طولاني منتظر نگذاريد يادتان باشد مهمتر، اين گريه نکردن را نيز تشويق کنيد و بگوييد: «دخترم من اين روش سؤال پرسيدنت را خيلي دوست دارم.»

نگذاريد نق زدن موفق شود

_ اگر نق زدن موثر باشد، کودک همچنان از آن به عنوان يک فن استفاده مي کند تا آنچه مي خواهد را به دست بياورد.
_ از آنچه مي گوييد هدف داشته باشيد، اگر کودک قوانين خانه را بداند، خواهد دانست که هر چه تلاش کند نمي تواند توجهي جلب کند و در آخر خسته مي شود. براي مثال، اگر قانون اين است قبل شام نبايد خوراکي بخورد، هرگز شروع به نق زدن براي بيسکويت بعدازظهر نمي کند چون او مي داند که نمي تواند آن را به دست بياورد. (البته، به اين معني نيست که نمي توانيد قانون را در مواقع خاص تغيير دهيد. بلکه بگذاريد بداند اين يک استثناء است).
_ مهلت دادن. وقتي نق زدن شروع مي شود، خيلي ساده به کودک خود بگوييد: «من قبلا به آن سؤال جواب دادم. هر چه قدرت که دوست داري گريه کنه ولي نه براي من.» سپس به او فرصتي بدهيد: «وقتي گريه ات تمام شده برگرد اينجا تا صحبت کنيم.»
در مورد يک کودک نوپا : او را بلند کنيد و کمي آنطرف تر از خودتان قرار دهيد (شايد يک صندلي ) تا در آنجا احساس تبعيد شدن کند. در حالي که شما همچنان مي توانيد او را ببينيد : « وقتي نق زدن و گريه کردنت تمام شد برگرد تا صحبت کنيم. » اگر به طور کامل دست از گريه برنداشت، اما به نظر مي رسد که سعي خودش را مي کند تا گريه نکند بگذاريد بعد از چند دقيقه از مکان فاصله باز گردد.


منبع : از من بپرس

http://www.CheKhabar.ir/News/102415/نق زدن کودکان و راه هايي که والدين براي کنترل آن بايد بدانند
بستن   چاپ