جهانگيري: کشور با چالش‌هاي جدي روبه‌روست
پنجشنبه 23 فروردين 1397 - 5:04:28 PM
چه خبر - کسي حق ندارد به راي مردم يزد بي‌احترامي کند

اسحاق جهانگيري (معاون اول رئيس‌جمهور) در جلسه شوراي‌عالي استان‌ها با اشاره به مشکلات ارزي کشور گفت: آيا فکر مي‌کنيد مشکلات و مسائل ارزي همه ريشه اقتصادي دارد؟ ما در سال 96 نزديک به 94 ميليارد تومان به خاطر صادرات وارد داشتيم و حداکثر نياز ما براي واردات 54 ميليارد تومان است. از سوي ديگر خدمات هم بين 25 تا 35 ميليارد دلار هزينه مي‌برد. در نتيجه بين 18 تا بيست ميليارد دلار درآمد اضافه داريم که بايد به ذخاير ارزي اضافه شود.
باتوجه به اين آمار‌ بايد بگوييم که بخشي از اتفاقات در زمينه ارز سياسي است، نه اينکه کسي مداخله کرده تا قيمت افزايش يابد بلکه به اين معنا که برخي مردم را نگران آينده کرده و همين باعث مي‌شود مردم حس کنند براي اطمينان بايد ارز خريده و براي اطمينان در خانه نگه دارند. همين نگراني در مردم باعث شده با خريد ارز در خارج از کشور ملک خريداري کنند درحالي که فقط با اجازه آن کشور مي‌توانند وارد ملک خود شوند. اما همين امر برايشان اطمينان ايجاد مي‌کند.
وي با بيان اين مطلب که مسئله ارزي کشور راهکار ساده‌اي دارد و آن افزايش اعتماد عمومي است، گفت: با افزايش اعتماد مردم ديگر کسي به فکر خريد ارز نمي‌افتد.
معاون اول رئيس‌جمهور با اشاره به موقعيت سياسي ايران در منطقه افزود: برخي قدرت‌هاي بزرگ و کشورهاي منطقه متحد شده‌اند که به ايران آسيب برسانند. در برخي کشورهاي غربي براي آسيب به ايران اتاق فکر ايجاد شده است، شرايط کشور بسيار حساس است. يک لحظه تصميم و فکر اشتباه سرنوشت مردم را تغيير خواهد داد، به همين دليل نيازمند تفاهم، انسجام و همبستگي هستيم.
وليعهد جوان آل سعود در همه جاي دنيا مي‌چرخد و عليه ايران فضاسازي مي‌کند. البته آنها کوچک‌تر از اين هستند که کاري انجام دهند. امروز برجي جريانات تندرو در امريکا و غرب به همراه منافقين و برخي کشورهاي منطقه مي‌خواهند به ما آسيب برسانند.
وي با بيان اينکه کشور با چالش‌هاي جدي روبه‌روست و با نقطه مطلوب فاصله داريم، ادامه داد: حق مردم ايران است که يک کشور توسعه يافته داشته باشند اما در داخل کشور در زمينه مسائل سياسي اختلافي وجود دارد و يک عده نان خود را در اين مي‌بينند که اين اختلافات باقي بماند.
معاون اول رئيس‌جمهور در ادامه با تاکيد بر افزايش اعتماد عمومي بر ثبات بازار ارز گفت: پس از انتخابات و پس از توافقات ژنو شاهد بوديم که قيمت ارز کمي پايين آمد و با افزايش اطمينان، مردم به اين نتيجه رسيدند که ديگر نيازي به نگهداري ارز ندارند. من از شش ماه گذشته مدام در محافل مختلف مي‌گويم اگر دلسوز مردم، جامعه، جمهوري اسلامي و انقلاب هستيد با هم گفت‌وگو کرده و اميد مردم به جامعه را افزايش دهيد با گفت‌وگو مي‌توان بخش عمده‌اي از چالش‌ها را از فهرست مشکلات کشور حذف کرد و اين امر نياز به گفت‌وگو دارد.
نبايد به فهرست چالش‌هاي کشور که در حال حاضر آب، صندوق‌هاي بازنشستگي و بيکاري در صدر آن هستند، مشکل جديدي اضافه شود و با افزايش اميد و سرمايه اجتماعي مي‌توانيم به راحتي اين فهرست را کاهش دهيم.
معاون اول رياست جمهوري در ادامه به استعفاي شهردار تهران اشاره کرده و افزود: اگر نجفي نمي‌خواست استعفا دهد هيچکس نمي‌توانست او را وادار به استعفا کند. برخي مي‌گويند نجفي به علت فشارها استعفا داد اما همه مديران تحت فشار هستند. نجفي به واقع خودش از سمت شهرداري کناره‌گيري کرد و علت آن کسالت و بيماري جديدش بود.
از شوراي شهر تهران درخواست مي‌کنم سريعتر براي تهران، شهردار انتخاب کنند. شهردار قوي که دولت بتواند از او حمايت کرده و با او همکاري کند.
معاون اول در ادامه درخصوص سپنتا نيکنام (منتخب شوراي شهر يزد) که مانع از حضور او در جلسات شورا شده‌اند، افزود: موضع دولت در قبال پرونده سپتنا نيکنام روشن است و کسي حق ندارد به راي مردم يزد بي‌احترامي کند.
جهانگيري با اشاره به اينکه بارها به جلسات شوراي‌عالي استان‌ها دعوت شده اما تاکنون نتوانسته در آن حضور يابد، دليل آمدن خود را مرتضي الويري (رئيس شوراي‌عالي استان‌ها) عنوان کرده و گفت: ما هشت سال در مجلس زير يک سقف باهم همکاري کرديم. ايشان دستور دادند و ما هم قبول کرديم در اين جلسه شرکت کنيم.
وي ضمن تبريک به مناسبت عيد مبعث افزود: پيامبر اسلام، پيامبر محبت و رحمت بودند و رسالت بزرگي را برعهده داشتند و به فضل الهي و به عنوان يکي از افراد پيشرو معروف هستند اما متاسفانه در گوشه و کنار منطقه به اسم اسلام و پيامبر اتفاقاتي مي‌افتد که با پيامبر اسلام هيچ سنخيتي ندارد. بايد تلاش کنيم چهره واقعي اسلام که انسان‌ها را دوست دارد را به جهان نشان دهيم و نگذاريم چهره خشن به‌جاي اسلام مطرح شود.
جهانگيري در ادامه به سالگرد تاسيس شوراهاي شهر، استان و شهر اشاره کرده و افزود: وقتي آقاي خاتمي تصميم گرفت انتخابات شورا را برگزار کند برخي گفتند چرا اختيار دولت را کاهش داده و به نهادي مي‌دهيد که دولت روي آنها نظارت ندارد اما تاسيس شوراها يکي از ارکان مجموعه قانون اساسي بود که بايد اجرا مي‌شد و برگزاري انتخابات شوراها و تاسيس آنها برکات بسيار زيادي داشت که بي‌ترديد اين برکات بيشتر هم خواهد شد.
جهانگيري، شورا را مهمترين سازوکار تحقق حضور مردم در قدرت و نماد مردم‌سالاري دانسته و افزود: شورا مرکز تمرين دموکراسي است و موجب مي‌شود مردم احساس کنند در اداره امور مشارکت و دخالت دارند. برخي فکر مي‌کنند اينکه ما برخي از امور را به جمعي واگذار کنيم موجب بروز اختلاف مي‌شود اما نبايد فراموش کنيم که اين هشتاد ميليون نفر همه مثل هم فکر نکرده و همه مثل هم نمي‌انديشند. مردم داراي سلايق مختلف بوده و با ايجاد شوراها همه حس مي‌کنند در اداره کشور مشارکت دارند. در همين راستا نبايد از گفت‌وگو هراس داشته باشيم.
بسياري از مشکلاتي که در کشور همچنان باقي است به علت گفت‌وگو نکردن و ترس از گفت‌وگو است و با گفت‌وگوي ميان مسئولان مي‌توان بسياري از مشکلات باقي‌مانده را حل کرد. شورا تکيه‌گاه مردم است و باعث مي‌شود مردم حس کنند در مديريت نقش دارند.
وقتي که شورا موفق باشد مردم، نظام و دولت خوشحال خواهند بود و همين امر اعتماد عمومي و سرمايه اجتماعي را افزايش مي‌دهد.
جهانگيري با تاکيد بر اينکه امروز کشور نيازمند اعتماد و سرمايه اجتماعي است، افزود: موفقيت شورا به معناي موفقيت دولت، نظام و مردم است و در همين راستا تلاش مي‌کنيم شوراها با موفقيت کار خود را انجام دهند چراکه با افزايش اعتماد افق جديدي به روي مردم باز شده و اميد به آينده افزايش مي‌يابد.
موفقيت همه نظام‌هاي سياسي ارتباط مستقيمي با سرمايه اجتماعي دارد. در حال حاضر درست است که کشور با مسائل عديده‌اي روبروست اما ظرفيت‌ها فراوان بوده و داشتن اميد به آ‌ينده راز و رمز براي پيشبرد اعتماد عمومي و سرمايه اجتماعي است. بايد همه نهادها و ارگان‌ها باهم متحد شده و به اين ترتيب مي‌توانيم از مسائل عبور کنيم.
جهانگيري در ادامه به موضع دولت در برابر شوراي‌عالي استان‌ها اشاره کرده و گفت: دولت طرفدار تقويت شوراها است و ما به دنبال اين هستيم تا جايي که قانون اساسي اجازه داده به مديريت شهري اختيارات بدهيم. البته کساني که اختيارات را مي‌پذيرند پاسخگو و مسئوليت‌پذير باشند. شوراها نيز بايد نظارت خود را به‌صورت جدي اعمال کرده و ناظر بر اقدامات شهرداري‌ها باشند. هيچ نهاد اجرايي نبايد از نظارت مصون باشد چراکه موجبات ايجاد فساد را فراهم مي‌کند و شهرداري‌ها بايد بيش از دولت و يا به همان اندازه تحت نظارت قرار گيرند.
اينکه برخي مديران آنقدر خود باخته باشند که هر کاري مي‌خواهند انجام دهند از دستگاه‌هاي نظارتي اجازه بگيرند هم درست نبوده و من اگر چنين مديري را ببينم با او برخورد خواهم کرد.
معاون اول رئيس‌جمهور در ادامه با اشاره به اينکه مساله حمل و نقل اولويت اول در حل مسائل کلان‌شهرهاست، افزود: براي شهرداري کلانشهرها دو ميليارد تومان اختصاص داديم تا واگن خريده و از آن استفاده کنند. اخيرا در جلسه‌اي که با حضور شهردار و شوراي شهر برگزار شد، گلايه کردم که از زماني که ما اين فاينانس را تخصيص داديم پيشرفت کم بوده است. نصف اين واگن‌ها متعلق به تهران بوده و اگر تهران از اين فاينانس استفاده کند زيرساخت‌هاي حول و نقل عمومي تا دو برابر افزايش مي‌يابد. حمل و نقل براي من داراي اهميت فراوان بوده و سال جاري بيشتر به آن توجه خواهيم کرد.
جهانگيري در ادامه با اشاره به لوايح مهمي که در خصوص مديريت شهري در دست دولت است، تصريح کرد: لايحه مديريت شهري و درآمد پايدار توسط دولت در دست بررسي است. در هر حال اداره کشور با چنين گستردگي به شکل متمرکز دشوار بوده و بايد به نوعي از مديريت برسيم که اختيارات به استان‌ها واگذار شود.
معاون اول در پايان به بحران آسيب‌هاي اجتماعي که تبديل به يکي از دغدغه‌هاي جدي مقام معظم رهبري شده و در جلسه شوراي اجتماعي نيز مدام در مورد آن صحبت مي‌شود، اظهار کرد: شهرداري‌ها نقش مهمي در اين حيطه دارند و بايد به‌صورت جدي به وظايف خود عمل کنند و وظايف آنها به شدت با زندگي روزمره مردم در ارتباط است.


منبع: ilnanews.com

http://www.CheKhabar.ir/News/102412/جهانگيري- کشور با چالش‌هاي جدي روبه‌روست
بستن   چاپ