تفاوت نوشيدني ميوه اي, نکتار و آبميوه طبيعي چيست؟
24 آبان 1394 - 08:01:52 ق.ظ
خصوصيات يک آبميوه طبيعي چيست؟

امروزه شرکت هاي متعددي در زمينه توليد آبميوه به صورت عمده در حال فعاليت بوده و افراد زيادي نيز هر روزه اين محصولات را از سطح بازار خريداري و مصرف مي کنند ولي جالب است بدانيد که تمامي شرکت هاي توليد کننده بايد استاندارهايي را در توليدات خود رعايت کرده و روي بسته بندي هاي خود تمامي اين اطلاعات را به مردم عرضه کنند.

اگر اطلاعات عرضه شده در بسته بندي با محتويات داخل متفاوت باشد مصرف کننده مي تواند موضوع را به عنوان تخلف گزارش کرده و حتي از توليد کننده شکايت کند. براي بررسي اين موضوع به سراغ دکتر هدايت حسيني مدير کل نظارت بر فراورده هاي غذايي آشاميدني آرايشي و بهداشتي سازمان غذا و دارو رفتيم.

تقسيم بندي آبميوه هاي صنعتي

آبميوه ها در بازار به 3 سطح تقسيم مي شوند:

- نوشيدني هاي ميوه اي
- نکتار ها
- آبميوه هاي طبيعي

که ميزان آبميوه طبيعي در هرکدام از اين محصولات متفاوت است. در نوشيدني هاي ميوه اي حداقل بايد 20 درصدآبميوه طبيعي وجود داشته باشد که اين ميزان در نکتارها با توجه به نوع ميوه 40 تا 50 درصد است.در آبميوه خالص نيز بايد کاملا از آب ميوه طبيعي استفاده شود که اين نکته نيز بايد در روي بسته بندي محصول درج مي شود.

تمامي اين اطلاعات بايد به صورت شفاف در بسته بندي محصول درج شود و تمامي شرکت ها موظف هستند که اين اطلاعات را به صورت کاملا شفاف روي بسته بندي کالاي خود درج کنند و در صورتيکه مصرف کننده نيز مشاهده کند که اطلاعات درج شده با نوع محصول مغايرت دارد مي تواند موضع را براي گزارش و رسيدگي به تخلف به دانشگاه هاي علوم پزشکي و يا سازمان غذا و دارو اعلام کنند.

پرسش:

سازمان تعزيرات حکومتي چندي پيش اعلام کرده بود که بعضي از شرکت هاي توليد آبميوه از عنوان طبيعي در بسته بندي هاي خود استفاده مي کنند ولي در محصول آنها هيچگونه آبميوه طبيعي وجود ندارد

پاسخ دکتر هدايت حسيني:

بازرسان سازمان غذا و دارو در طرح نظارتي خود pms نمونه هاي موجود در بازار را مورد بررسي قرار مي دهند و چنانچه با موارد تخلف مواجه شوند به شدت با شرکت توليد کننده برخورد مي شود. اگر شرکتي از عنوان آبميوه طبيعي در روي محصول توليدي خود استفاده کرده ولي از نوشيدني هاي ميوه اي آن را پر کند مرتکب تخلف شده و لذا مردم اينگونه موارد را گزارش دهند.

65 برند تجاري آبليمويي متخلف به مرجع قضايي معرفي شدند

مدير کل نظارت بر فراورده هاي غذايي آشاميدني آرايشي و بهداشتي سازمان غذا و دارو در مورد وضعيت تخلفاتي که در مورد آبليمو ها انجام شده بود گفت: از سال گذشته تشديد نظارت بر واحد هاي توليد آبليمو انجام شده و نمونه هاي زيادي از آبليموها از سطح بازار جمع آوري و مورد بررسي قرار گرفت که در اين راستا 3 خط توليد آبليمو به دليل تخلفات متعدد کاملا بسته و 65 برند تجاري نيز به دليل عدم انطباق در فورمول به مراجع قضايي معرفي شدند.



منبع : asriran.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/10190/تفاوت نوشيدني ميوه اي, نکتار و آبميوه طبيعي چيست؟
بستن   چاپ