چه خبر - آيا ميتوان با غذا خوردن لاغر شد؟
درک دانشمندان و محققان نسبت به تغذيه بشر بهطور مداوم در حال تحول است و هر نکته جديدي نياز به بازبيني داشته و ممکن است شواهدي در راستاي امر تغذيه به دست آيد. دانش متخصصان علم تغذيه بهطور دائمي در حال تکميل و بوده و پژوهشهاي جديد هرروزبه نتايجي قابلتوجه دست پيدا ميکند.
ديويد زينچنکو (David Zinczenko) پژوهشگر و متخصص تغذيه در مطالعاتي که نتيجه آن در ژورنال تخصصي Abs Diet منتشرشده است، اظهار داشت که خوردن شش وعده غذايي در طول روز، به شما کمک ميکند به اندام دلخواه و متناسب رسيده و حتي عضلات شکمي شش تکه داشته باشيد. وي در اين باره گفت: «اگر قصد داريد وزن بيشتري کم کنيد، بايد وعدههاي غذايي بيشتري بخوريد. شواهد علمي متعددي براي اثبات اين نظريه وجود دارد و آزمايشهاي انجام شده در دو مطالعه علمي مجزا نشان ميدهد افزايش تعداد وعدههاي غذايي در صورت کنترل و عدم افزايش کالري ميتواند به سوختن بيشتر چربيها کمک کند.»
دليل مفيد بودن شش وعده غذايي در روز چيست؟
پژوهشگران در يکي از مطالعات انجام شده در اين رابطه طي سال 2000 ميلادي، به بررسي گروهي از ورزشکاران از جمله يک قهرمان ژيمناستيک 15 ساله و يک خانم دونده 26 ساله پرداختند. در اين مطالعه به نحوه خوردن اين افراد توجهي نشده و در عوض به نوع کالري سوزي و دريافت کالري در طول ساعات شبانهروزي اين افراد پرداخته شد. در اين بررسيها مشخص شد ورزشکاراني که به سرعت پس از صرف انرژي و از دست دادن کالري، اقدام بهجايگزيني آن و خوردن غذا ميکنند به نسبت گروه ديگري که مدت زماني وقفه بين ورزش و غذا خوردن دارند، چربي انباشته کمتري داشته و ميزان چربي در بافتهاي آنها کمتر است.
در اين رابطه بايد در نظر داشت که اين افراد ورزشکاران حرفهاي بوده و درصد چربي موجود در بدن آنها نسبت به افراد عادي کمتر است و تغييرات ميزان چربي در ساختار فيزيکي آنها بين ميزان کم و بسيار کم در نوسان است. اين مطالعات مشخص کرد وقتي شما در حال انجام ورزش در سطح حرفهاي هستيد بايد پس از انجام تمرينات به خوردن غذا اقدام کرده و آن را به تأخير نيندازيد.
شرايط براي افراد عادي چگونه است؟
به گفته ديويد زينچنکو اين تنها مورد پژوهش انجام شده در زمينهٔ ارتباط بين تعدد وعدههاي غذايي و کاهش وزن نبوده و برخي از مطالعات انجامشده در اين رابطه ميتواند رژيم غذايي مطلوب و قابل اجرايي را براي افراد عادي ارائه دهد. در سال 2017 پژوهشگران به بررسي و آناليز اطلاعات کسب شده از پنجاه هزار فرد عادي و بالغ پرداخته و بيشتر اين افراد داراي سطح بهداشت و سلامت متناسب و استانداردي بودند. در اين مطالعات نوع تغذيه افراد شرکت کننده بهدلخواه خود آنها بوده و هيچ توصيه علمي از سوي پژوهشگران به آنها براي چگونگي مصرف غذا ارائه نشده بود. اين افراد در منازل خود زندگي کرده و کار روزانه و عادي خود را انجام ميدادند. نتايج بهدست آمده از اين مطالعات نشان ميدهد افرادي که بيش از سه وعده غذايي در طول شبانهروز مصرف ميکنند نسبت به سايرين که وعدههاي کمتري را ميخورند، وزن بيشتري داشته و چاقتر هستند. پژوهشها همچنين نشان ميدهد که افزايش وعدههاي غذايي نبايد همراه با افزايش ميزان کالري دريافتي باشد و اگر قصد داريد با افزايش تعداد وعدههاي غذايي لاغر شويد بايد ميزان کالري مصرفي خود را کنترل کرده و آن را افزايش ندهيد. متأسفانه بيشتر مردم اين بخش از معادله را ناديده گرفته و به همين دليل تلاش آنها براي لاغر شدن از طريق افزايش تعداد وعدههاي غذايي ناموفق محسوب ميشود.
از سوي ديگر پژوهشهاي مرتبط با اين حوزه نشان ميدهد که بايد در نحوه تعامل و برخورد با چاقي و بيماريهاي ناشي از آن بازنگري اساسي صورت گيرد. بر اين اساس، توصيه ميشود پژوهشگران براي اتخاذ روش درماني مناسب و پيشگيري از بيماريهاي مرتبط با اين موضوع، بهجاي توجه به ميزان و نوع چاقي افراد، نوع تغذيه و مواد غذائي مصرفي فرد را مورد ارزيابي قرار دهند.
در همين زمينه پروفسور بروس آمس Bruce Ames دانشمند ارشد و پژوهشگر دانشگاه کاليفرنيا of در اين رابطه اعلام کرد: «اين موضوع کاملاً واضح است که عادتهاي تغذيهاي و مواد غذائي مورد مصرف افراد، تأثير زيادي در ميزان سلامت آنها دارد. مصرف مواد غذائي نامناسب خطر ابتلا به بيماريهاي گوناگون را افزايش ميدهد. اگرچه اين موضوع بهخوبي مشخصشده است ولي دلايل کافي جهت بهبود شرايط تغذيه در افراد مختلف اعلام نشده است.»
وي در ادامه توضيحات خود افزود: «به هر حال مداخله و تغيير در مواردي مانند نوع تغذيه کار آساني است و اين مطالعات نشان ميدهد که ايجاد تغيير درروش الگوي تغذيه ميتواند بر کيفيت زندگي روزمره انسان تأثير گذاشته و انگيزههاي قدرتمندي را براي تغيير به وجود آورد.»
منبع : isna.ir