بيماري هاي «وبا» و «سالک» در کمين زلزله زدگان کرمانشاه
چهارشنبه 22 فروردين 1397 - 10:51:14 AM
چه خبر - رئيسي: از دست وزارت بهداشت به تنهايي کاري بر نمي آيد

دکتر عليرضا رئيسي معاون بهداشت وزير بهداشت با اشاره به آغاز فصل گرما و نگراني از بروز برخي بيماري‌ها در مناطق زلزله‌زده کرمانشاه، اظهار کرد: دماي هوا در سرپل ذهاب در فصل گرما به بيش از 40 درجه افزايش پيدا مي‌کند؛ به همين دليل از شيوع بيماري وبا و سالک در اين مناطق بسيار نگران هستيم. البته اقدامات زيادي در اين مناطق انجام شده است، ‌ اما با وجود فاضلاب‌هاي منطقه و وضعيت اسکان مردم، خطر اپيدمي وبا و سالک جدي است.
ما در اين شرايط، تيم‌هاي متعددي را به اين مناطق اعزام کرديم. دانشگاه علوم پزشکي منطقه و وزارت بهداشت نيز به صورت مرتب فعاليت مي‌کنند و اقداماتي مانند سم‌پاشي و آموزش‌هاي مداوم انجام مي‌شود. کارشناسان نيز حضور دارند، اما خطر اين دو بيماري جدي است.
علاوه بر اين دو بيماري بايد احتمال عقرب گزيدگي و مارگزيدگي و همچنين سلامت و ايمني آب را نيز در نظر گرفت. اين موارد بسيار هشدار دهنده هستند و بايد به صورت جدي به آنها توجه کرد. همچنين بايد تاکيد کرد که از دست وزارت بهداشت به تنهايي کاري بر نمي‌آيد. ما مي‌توانيم به مردم آموزش دهيم و سم‌پاشي کنيم، اما اين موارد موقت است. بايد مشکل فاضلاب و اسکان حل شود.کسي در اين گرما نمي‌تواند در کانکس زندگي کند؛ در نتيجه مجبور است در چادر زندگي کند که با اين وجود احتمال عقرب‌گزيدگي و مارگزيدگي افزايش و ايمني او کاهش مي‌يابد.
اگر اپيدمي بيماري اتفاق افتد به بيمارستان‌ها فشار مي‌آيد؛ چراکه ظرفيت آنها به اندازه‌اي نيست که بتوانيم اين اپيدمي بزرگ را کنترل کنيم. بنابراين استدعا مي‌کنيم همه دست به کار شوند و اين موضوع را جدي بگيريم.
وي با اشاره به ادامه حضور کارشناسان سلامت روان و بهداشت محيط در کرمانشاه، افزود: از زمان وقوع زلزله، حضور نيروهاي سلامت روان در اين مناطق به مدت شش ماه پيش بيني شده و در حال حاضر کارشناسان در اين مناطق حضور دارند. به صورت مرتب نيز تيم‌هايي اعزام مي‌شوند. علاوه بر آن آمار بالايي از سم‌پاشي، کلرزني و آموزش توسط نيروهاي بهداشت محيط وجود دارد و با مسئولان نيز جلسات برگزار مي‌شود. مسئولان استان نيز در اين زمينه همکاري مي‌کنند، اما بهبود وضعيت عزم بزرگ‌تري مي‌طلبد.
همه افرادي که در کرمانشاه بودند در برابر آنفلوانزا واکسينه شدند، به همين دليل کمترين ميزان موارد بستري به دليل اين بيماري در فصل سرد سال، در کرمانشاه اتفاق افتاد. به دنبال اقداماتي که انجام شده و با وجود مشکلاتي که در کرمانشاه وجود داشته، تا الان حتي يک مورد اپيدمي بيماري نداشته‌ايم. با اين وجود اگر گرما هم به وضعيت فعلي اضافه شود، ممکن است مشکل از قدرت ما فراتر رود.


منبع: isna.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/101302/بيماري هاي «وبا» و «سالک» در کمين زلزله زدگان کرمانشاه
بستن   چاپ