پيام رسان مورد استفاده نمايندگان چيست؟ تلگرام يا سروش؟
چهارشنبه 22 فروردين 1397 - 8:44:03 AM
چه خبر - نمايندگان چه پيام رساني دارند؟

حرف و حديث بر سر ماندن يا نماندنش آنقدر داغ شده که هر سوژه اي را از شدت حرارت خود مي سوزاند و تنها افزايش قيمت دلار بود که توانست چند ساعتي موضوع فيلتر تلگرام را به حاشيه ببرد.

آغاز يک فيلترينگ پرحاشيه

ماجرا از اعتراضات دي ماه 96 شروع شد؛ وقتي بلواي مشهد به همه جاي ايران سرايت کرد، کم کم زمزمه ‌هاي فيلتر تلگرام هم به گوش رسيد حتي چند روزي هم براي آرام شدن اوضاع دست ها روي دکمه فيلترينگ رفت اما چند روز بعد برداشته شد و تلگرام باز هم برگشت. هرچند جسته و گريخته از گوشه کنارها فرياد وا تلگراما بلند مي شد اما چندان مسئله فيلترينگ پررنگ نبود تا اينکه تعطيلات نوروز تمام شد و صحبت از عزم جدي براي فيلتر شدن اين پيام رسان روسي به ميان آمد.
البته بحث فيلترينگ تلگرام تنها يک طرف بحث است و بخش مهمتر ان است که جايگزين تلگرام کدام نرم افزار خواهد بود.

سروش، آي گپ يا بله؟

چند روزي هست که رسانه ملي بر طبل تبليغ پيام رسان هاي داخلي مي کوبد اما سوال اينجاست که وقتي اولين دليل براي مطرود بودن تلگرام بحث امنيت اطلاعات افراد مطرح مي شود چقدر اين نرم افزارها مي تواند از اطلاعات مردم محافطت کند آن هم در شرايطي که برخي شايعات از رصد شدن اين نرم افزار توسط نهادهاي امنيتي خبر مي دهند. از آنجايي که بيشترين مباحث درباره تلگرام و فيلتر شدنش از دل خانه ملت بيرون مي آيد پاسخ بهارستان نشينان را در اين رابطه پرسيديم و البته پاسخ هاي جالبي هم شنيديم. مثلا محمد علي پورمختار گفت: بر فرض اينکه اطلاعات يا اطلاعات سپاه اين پيام رسان را رصد کند بهتر است يا موساد و سيا و ... ؟ من نمي گويم اين اتفاق درمورد نرم افزار هاي داخلي وجود دارد اما معتقدم اين يک فضا سازي است که از سوي افراد مغرض صورت مي گيرد. مگر اطلاعات و سپاه دشمن اين کشور هستند؟
کريمي قدوسي نيز از نمايندگان موافق فيلتر شدن است اما او هم به ضعف پيام رسان هاي داخلي اعتراف مي‌کند؛ نکته جالب اينجاست که حتي اين نماينده موافق هنوز کانال تلگرامش فعال است.
احمد سالک نماينده مردم اصفهان که عضو جامعه روحانيت مبارز هم هست از زمره نمايندگاني است که از فيلتر شدن تلگرام تمام قد دفاع مي کند اما از سوي ديگر خواستار تقويت پيام رسان هاي داخل مي شود. البته جالبي ماجرا اينجاست که حتي سالک هم در ميدان عمل قانون فيلترينگ را دور مي زند و يکي از فعالان توئيتر است.

انتخاب بين بد و بدتر يا اراده و اجبار؟

هر چه هياهو کوچ اجباري از تلگرام به پيام رسان هاي داخلي شدت مي گيرد بحث امن يا ناامن بودن آن هم بيشتر و بيشتر مي شود؛ هرچند مسئولان و مقامات چه از بلندگوي رسانه هاي ملي و چه درقالب مصاحبه و گفت و گو از امنيت اين پيام رسان ها صحبت به ميان مي آورند اما هنوز برخي از آنها از همان پيام رسان هاي خارجي استفاده مي کنند.
يکي از اين افراد عليرضا رحيمي است که اتفاقا از نمايندگان فعال در حوزه فضاي مجازي است او درباره اين پيام رسان ها به خبرآنلاين گفت: آنچه براي مردم اهميت دارد يکي امنيت اطلاعات است و ديگري سرعت انتقال داده ها؛ لذا اگر مي بينيم در کشور ما تلگرام با چنين حجمي از محبوبيت رو به رو مي شود ارجحيت او در اين موارد است. بنابراين اگر قرار باشد ما مردم را به سمت پيام رسان هاي داخلي سوق دهيم اين پيام رسان ها بايد در يک فضاي رقابتي برتري خود را نسبت به ديگر پيام رسان ها نشان دهد.
او گفت: در اين چند روز سروش مدام فعاليت داشته و علاوه بر آن صدا و سيما و ... هم تبليغ آن را کرده اند اما تمام ظرفيت مخاطب اين پيام رسان همين بوده است و يادمان باشد اين با اخراج يک بازيکن نمي توان اقبال به سروش را افزايش داد.
رحيمي درباره تاثير فيلترينگ تلگرام در ميزان اقبال به پيام رسان هاي داخلي گفت: فيلترينگ در فضاي مجازي هيچ تاثيري نخواهد داشت چراکه انتخاب بين بد و بدتر نيست بلکه بين اراده و تحميل است و قاعدتا وقتي بحث اراده باشد به اراده خود عمل مي کنند و از سوي ديگر واضح است اگر فضاي انتخاب آنقدر محدود باشد ترجيح مي دهند که هيچ حرکتي انجام ندهند و يا با توسل به فيلتر شکن اراده خود را حاکم کنند.
وقتي از عليرضا رحيمي نماينده مردم تهران پرسيديم که آيا از پيام رسان هاي داخلي استفاده مي کنيد گفت هنوز هيچ کدام از پيام رسان ها را نصب نکرده ام به هر حال تلگرام نياز من را جواب داده است و نه الزام قانون و نه اجباري داشتيم.
رسول خضري از ديگر نمايندگان است که وقتي درباره فيلتر شدن تلگرام گفت: دنيا به سمت آزادي اطلاعات مي رود و ما نمي توانيم مانع آن بشويم و تنها کاري که مي توان کرد اين است که آن را ايمن کرد. به هر حال در آينده ما شاهد ظهور نرم افزارهايي خواهيم بود که قابل فيلتر نيستند و اين غير قابل پيش بيني نيست. او گفت تا حالا از سروش و آي گپ استفاده نکرده ام چون آنها را ضعيف مي دانم.
بهرام پارسايي نماينده مردم شيراز است که پيام رسان هاي داخلي را به خودرو ملي تشبيه مي کند و مي گويد اين پيام رسان ها پيام رسان هاي قوي نيستند و ما نبايد استفاده از آن را مانند خودرو بي کيفيت به مردم تحميل کنيم.

انحصار ممنوع

احسان قاضي زاده که به دليل حضورش در هيات نظارت بر صدا و سيما نامش با ساختمان جام جم گره خورده است و مردم فريمان را در بهارستان نمايندگي مي کند درباره بحث فيلترينگ تلگرام به خبرآنلاين گفت: آنچه ممنوعيت دارد بحث انحصار است؛ من ابتدا انتقادم به تلگرام اين بود که چرا ما بايد تا اين حد پهناي باند در اختيار تلگرام بگذاريم از سوي ديگر بحث پيام رسان هاي داخلي هم بايد در يک فضاي رقابتي قرار بگيرد تا بتواند خود را تقويت کند.

نماينده ها چه پيام رساني دارند؟

حالا که بحث داغ فضاي مجازي مطرح است و هر کسي براي خودش يک متخصص در اين حوزه هست اين سوال مطرح مي شود که نمايندگان مجلس خودشان در اين جولانگاه فضاي مجازي از چه پيام رساني استفاده مي کنند؟ تلگرام، سروش، اينستاگرام يا توئيتر؟
در جدول زير مي توانيد ببينيد که کدام نماينده از چه پيام‌رسان هايي استفاده مي کنند.

پيام رسان مورد استفاده نمايندگان چيست؟ تلگرام يا سروش؟

توضيحات جدول:
اين جدول بر اساس حروف الفبا تنظيم شده است
مهدي زاهدي گفت: خودش تلگرام ندارد اما فرزندانش دارند و گاهي از آن استفاده مي کند و کانال تلگرامش هم دست دفترش است تا خبرهاي مرتبط به او را در کانال تلگرام قرار دهند.
احمد سالک درباره پيام رساني که استفاده مي کند گفت مي خواهد سروش و آي گپ را نصب کند اما هنوز نصب نکرده است.
کريمي قدوسي گفت بعد از فيلتر شدن تلگرام آن را پاک کرده و تنها کانال تلگرامش در دست روابط عمومي قرار دارد که به آنها تا اخر فروردين ماه مهلت داده تغيرش دهند و به سمت پيام رسان هاي داخلي بروند.


منبع: khabaronline.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/101231/پيام رسان مورد استفاده نمايندگان چيست؟ تلگرام يا سروش؟
بستن   چاپ