سبزي هاي فصل بهار و خواص آنها
دوشنبه 20 فروردين 1397 - 10:48:13 AM
چه خبر - سبزي هاي فصل بهار را بشناسيد

سبزي هاي بهاري در کنار طراوت و تازگي که دارند، مي توانند غذاهاي شما را نيز بسيار خوش طعم کند. معمولا بزرگ سالان سبزي ها را به خوبي مي شناسند واز آن ها به عنوان خورش ، آش وچاشني در تهيه غذا استفاده مي کنند؛ بهتر است شما هم با اين سبزي ها آشنا شويد.

سبزي هاي فصل بهار : پونه

يکي از سبزي هايي که در فصل بهار مي توانيد آن را پيدا کنيد، پونه است. پونه از جمله سبزي هايي است که حتي مي توانيد در باغچه نيز بکاريد. در ميان گونه هاي پونه، خواص پونه کوهي از پونه جويباري بيشتر است. البته گونه هاي مختلف آن شبيه هم است. پونه ضد درد و کوفتگي ماهيچه است و طبيعت گرمي دارد و براي افراد کم خون مفيد است. پونه، اشتهاآور و مقوي معده است و سکسکه را برطرف مي کند. پونه آب پز ادرار آور است ويک صد گرم آن مقادير زيادي کلسيم و ويتامين هاي A و C دارد.

سبزي هاي فصل بهار : ترخون

سبزي هاي فصل بهار و خواص آنها

از اين سبزي به دليل خاصيت بي حس کنندگي براي تسکين درد دندان استفاده مي شود.ترخون باعث هضم بهتر غذا، پيشگيري از بيماري هاي قلبي و چاقي مي شود. همچنين براي درمان دردهاي شکمي وافزايش اشتها به کار مي رود. اين سبزي معطر توليد صفرا به وسيله کبد را افزايش مي دهد و باعث افزايش سرعت فرايند سم زدايي در بدن مي شود.
از ترخون مي توان به جاي نمک در غذا استفاده کرد. روغن آن ضد روماتيسم و براي گردش خون مفيد است. اين سبزي باعث تحريک سيستم عصبي، گوارشي، گردش خون و هورمون ها نيز مي شود. ترخون منبع بسيار خوبي از آهن، کلسيم و منگنز است.

سبزي هاي فصل بهار : مرزه

اين سبزي از گياهان خانواده نعناع به شمار مي رود. مرزه جزو سبزي هاي خوراکي است که به صورت خام و پخته مصرف مي شود. مرزه، چاشني خوبي براي غذاهاي گوشتي به ويژه ماهي محسوب مي شود و داراي خواص ضدميکروبي و يک ضدعفوني کننده قوي است که براي معالجه اسهال بسيار مناسب است. مرزه خواص ضدالتهابي و ضد درد دارد و براي درمان دردهاي عصبي به کار مي رود. مصرف مداوم مرزه باعث کاهش چربي خون مي شود.
مصرف مرزه هضم غذا را آسان و نفخ و التهابات شکم را برطرف مي کند. استفاده از مرزه کرم هاي معده و روده را دفع مي کند. در درمان سوءهاضمه، يرقان و در رفع اسهال هاي حاد و مزمن موثر است. همچنين از آن براي درمان کودکان مبتلا به راشيتيسم استفاده مي شود. 100 گرم مرزه خشک حدود 210 درصد کلسيم دارد.

سبزي هاي فصل بهار : والک يا سير کوهي

سبزي هاي فصل بهار و خواص آنها

نوعي سبزي صحرايي است که از مناطق کوهستاني برداشت مي‌شود. برگ‌هاي آن نواري شکل و داراي يک پياز کوچک و گل است. برگ و پياز آن خوراکي است، اما گل آن تلخ است و در غذا استفاده نمي‌شود. خواص خام آن بيشتر از پخته‌اش است و از آن در کوکو، سبزي پلو، آش و… استفاده مي شود.
اين سبزي سرشار از ويتامين‌هاي A،B،C و املاح معدني منگنز، روي، گوگرد و کلسيم است.
والک قاعده‌آور خوبي است و به دليل داشتن کلسيم براي درمان پوکي استخوان و التيام دردهاي استخواني و مفصلي مفيد است. اين سبزي اثر آرامبخش دارد و درد نقرس، روماتيسم و آرتروز را تسکين مي‌دهد.

سبزي هاي فصل بهار : ترشک

اين سبزي گونه‌هاي زيادي دارد. برگ‌هاي آن به دليل داشتن اسيدهاي آلي طعم ترشي دارد.تصفيه کننده خون، معرق، مدر، تب بر، اشتهاآور و صفرآور است. اين سبزي به دليل ويتامينC فراوان خون ريزي لثه را التيام مي بخشد و بوي بد دهان را رفع مي‌کند. ترشک سرشار از ويتامين C، آهن، فسفر و پتاسيم است.

سبزي هاي فصل بهار : غازياغي

سبزي هاي فصل بهار و خواص آنها

اين سبزي اغلب در کنار نهرها رشد مي کند و در اين فصل با سبزي هاي ديگر با نام سبزي کوهي مخلوط به فروش مي‌رسد. اين سبزي بسيار معطر است و طعم دلپذيري دارد و در تهيه انواع سوپ، آش، کوکو و سبزي پلو به کار مي رود. غازياغي، شير مادران شيرده را زياد، خون را تصفيه و ترشحات غدد داخلي را تنظيم مي کند و براي درمان بيماري هاي پوستي موثر است. اين سبزي، گرمي و حرارت بدن را بالا مي برد و انرژي زاست، بي اشتهايي را رفع مي کند و براي آرامش اعصاب مفيد است.

سبزي هاي فصل بهار : ريواس

ريواس داراي برگ‌هاي ضخيم و گوشت‌دار است و طعم ترشي دارد. اين گياه سرشار از ويتامين C و فيبر است. خاصيت ضدعفوني‌کنندگي دارد، زخم اثني‌عشر را بهبود مي بخشد و براي تقويت کبد و افزايش ايمني بدن، عفونت‌هاي ويروسي را از بين مي‌برد. يکي از مهم‌ترين خواص برگ‌هاي ريواس آن است که لوزالمعده را وادار به ترشح انسولين مي کند و براي کاهش قند خون سودمند است.

سبزي هاي فصل بهار : کنگر

کنگر گياهي با برگ‌هاي خاردار و ساقه‌هاي ضخيم شبيه کرفس است. از برگ‌هاي سبز آن به صورت خام در تهيه سالاد و از ساقه آن در تهيه خورش استفاده مي‌شود.
کنگر، طبع گرمي دارد و بسيار نيرو بخش و مقوي قلب است. برگ‌هاي اين سبزي، موجب کاهش چربي خون مي شود و به دليل فيبر نامحلول، بسيار ملين و براي پايين آوردن قند خون مفيد است. کنگر به دليل داشتن هورمون‌هاي گياهي، ترشحات غدد را تقويت مي کند و باعث افزايش نيروي جنسي مي‌شود. اين سبزي، دارويي موثر براي جلوگيري از حالت تهوع و ويار زنان باردار است. قابل‌توجه آن که برگ‌هاي کنگر محرک انقباض کيسه صفرا و کليه است و افرادي که داراي سنگ کليه و صفرا هستند، نبايد از آن استفاده کنند.


منبع : khorasannews.com

http://www.CheKhabar.ir/News/100161/سبزي هاي فصل بهار و خواص آنها
بستن   چاپ