حضور تهيه کننده آنجلينا جولي در ايران براي جشنواره جهاني
يکشنبه 19 فروردين 1397 - 2:46:24 PM
چه خبر - بيوگرافي و کارنامه هنري ريتي پان تهيه کننده فيلم آنجلينا جولي

ريتي پان کارگردان و تهيه‌کننده 53 ساله کامبوجي به‌ منظور دريافت «جايزه صلح» در سي و ششمين جشنواره جهاني فيلم فجر حضور پيدا مي کند. اين کارگردان کامبوجي به دليل ساخت فيلم‌هايي که به نسل‌کشي خمرهاي سرخ در کامبوج پرداخته است به شهرت جهاني رسيد. او در بيشتر فيلم‌هاي خود ضرورت صلح در جهان را مورد توجه قرار داده است.
ريتي پان متولد 18 آوريل 1964 در پنوم پن در کامبوج است. پدر او مدتي معاون وزارت آموزش، سناتور، معلم مدرسه و بازرس مدارس ابتدايي بود. خانواده پان در سال 1975 توسط رژيم خمرهاي سرخ از پايتخت کامبوج بيرون رانده و سختي‌هاي زيادي را متحمل شد. پان پس از آن که شاهد رنج والدين، مرگ خويشاوندان از سوءتغذيه يا بيگاري شد در 1979 به تايلند گريخت و مدتي در اردوگاه پناه‌جويان زندگي کرد. او سپس به شهر پاريس در فرانسه کوچ کرد و در حالي که در يک مدرسه فني حرفه‌اي مشغول يادگرفتن فن نجاري بود به سينما علاقه‌مند شد. پان سپس از موسسه مطالعات سينمايي دانش‌آموخته شد و به کامبوج بازگشت، اما محل اصلي زندگي او پاريس است.
«ايستگاه 2» نخستين فيلم مستند پان با موضوع پناه‌جويان کامبوجي در يک اردوگاه در دهه 1980، برنده جايزه بزرگ مستند از جشنواره «آميني» شد. فيلم بلند او با نام «برنج‌کاران» (1994) در تاريخ سينماي کامبوج نخستين فيلم است که براي رقابت در بخش بهترين فيلم خارجي زبان اسکار به آکادمي علوم و هنر سينمايي معرفي شد. «برنج‌کاران» که به سبک مستند روايت شده است به تلاش‌هاي يک خانواده روستايي براي زندگي پس از برچيده شدن سلطه خمرهاي سرخ در کامبوج مي‌پردازد. فيلم در بخش رقابتي جشنواره کن 1994 نيز پذيرفته شد. مستند ديگر او «سرزمين ارواح سرگردان» (2000) باز هم ماجراي تلاش‌هاي يک خانواده را دستمايه قرار داده و ورود مردم کامبوج به دنياي مدرن را نمايش مي‌دهد. مستند «اس-21: ماشين کشتار خمرهاي سرخ» (2003) درباره زندان تيول اسلنگ است که در آن زندانيان قديمي از جمله هنرمندي به نام وان ناث و زندانبان‌هاي سابق آن‌ها رودرروي هم قرار مي‌گيرند تا تاريخ خشونت‌بار کامبوج نقد شود.
ديگر مستند ريتي پان، «تصوير گمشده» است. اين مستند در سال 2013 به نمايندگي از کامبوج به آکادمي علوم و هنرهاي سينمايي معرفي و نامزد اسکار بهترين فيلم خارجي‌زبان شد. «تصوير گمشده» که يک روايت شخصي از دوران هولناک ديکتاتوري پل پوت در کامبوج دهه 1970 است، در جشنواره کن آن سال برنده جايزه اصلي بخش نوعي نگاه شد. پان «تصوير گمشده» را بر مبناي کتاب خاطرات خود با عنوان «حذف» ساخت. او در اين فيلم تجربيات خانواده خود را در دوران حکومت خمرهاي سرخ در کامبوج که به مرگ پدر و مادر و خواهرش منجر شد به تصوير کشيده است. «تصوير گمشده» با استفاده از تصاوير آرشيوي همينطور عروسک‌هاي گلي ساخته شد.
ريتي پان همچنين يکي از تهيه‌کنندگان فيلم «اول پدرم را کشتند» به کارگرداني آنجلينا جولي است که سال گذشته نماينده کامبوج در بخش فيلم خارجي‌زبان نودمين دوره جوايز اسکار بود و نامزد جايزه گلدن گلوب و بفتا شد. سال گذشته مستند «تبعيد» به کارگرداني پان در بخش نمايش‌هاي ويژه (آثار برگزيده بزرگان سينما) سي و پنجمين جشنواره جهاني فيلم فجر نمايش داده شد. اين مستند به دوران پس از نسل‌کشي خمرهاي سرخ در کامبوج مي‌پردازد. «تبعيد» در بخش نمايش‌هاي ويژه شصت و نهمين جشنواره فيلم کن نيز حضور داشت.
آدرس سايت رسمي جشنواره Fajriff.com و پست الکترونيکي جشنواره Info@Fajriff.com است.
سي و ششمين جشنواره جهاني فيلم فجر 19 تا 27 آوريل 2018 برابر با 30 فروردين تا 7 ارديبهشت 1397 به دبيري سيدرضا ميرکريمي در تهران برگزار مي‌شود.


منبع: khabaronline.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/100077/حضور تهيه کننده آنجلينا جولي در ايران براي جشنواره جهاني
بستن   چاپ