سندروم استکهلم چيست؟
يکشنبه 19 فروردين 1397 - 3:45:42 AM
چه خبر - سندروم استکهلم Stockholm syndrome

سندروم استکهلم Stockholm syndrome شرايطي است که باعث مي شود گروگان ها نوعي پيوستگي و اتحاد رواني با گروگانگيرهاي خود برقرار کنند که به عنوان يک استراتژي براي بقا در نظر گرفته ي شود. اين احساسات به خاطر پيوند و صميميتي است که بين فرد گروگان گرفته شده و فرد گروگان گير در زمان سپري شده با هم به وجود آمده است. به بيان ديگر سندروم استکهلم عبارت است از پيوند عاطفي قوي که بين دو شخص به وجود مي آيد که يکي از آنها به طور مداوم ديگري را مورد ظلم، ضرب و شتم، تهديد و سوء استفاده قرار مي دهد. پايگاه داده هاي سيستم FBI نشان مي دهد که 8 درصد از قربانيان علائم سندروم استکهلم را نشان مي دهند.

تاريخچه سندروم استکهلم

سندروم استکهلم چيست؟

سندروم استکهلم بر اساس سرقت از بانک که در سال 1973 اتفاق افتاد نامگذاري شده است.جرم شناس و روانشناس سوئيدي نيلز بجرات Nils Bejerotبعد از اينکه پليس استکهلم از وي خواست واکنش قربانيان را در مقابل گروگان گيرها تحليل کند، اين نام را براي اين اختلال روحي انتخاب کرد. در اين اتفاق طي 6 روز محاصره 4 نفر به عنوان گروگان در يک اتاق محبوس شدند. اين افراد مجبور به پوشيدن زنجيرهايي در اطراف گردن خود بودند و گاهي با مواد منفجره بسته مي شدند. زماني که پليس موفق به نجات گروگان ها شد، اين افراد با پليس جنگيدند و از گروگان گيرهاي خود حمايت کردند. بعد از اين رويداد روانشناسان سندروم استکهلم را به عنوان يک مشکل روحي نامگذاري کردند.
سندروم استکهلم داراي نوعي پارادکس است، زيرا احساس همدلي گروگان ها با گروگان گيرها مخالف ترس و نااميدي است که ديگران براي گروگان گرفته شده ها دارند.

علائم سندروم استکهلم

برخي از مهم ترين علائم سندروم استکهلم عبارتند از:
- گروگان ها نسبت به گروگان گيرهايشان دچار احساسات مثبت مي شوند.
- پيش از اين هيچ رابطه اي بين گروگان گير و فرد گروگان گرفته شده وجود نداشته است.
- فرد گروگان گرفته شده از همکاري با نيروهاي پليس و دولت اجتناب مي کند.
- فرد گروگان گرفته شده نسبت با اعتقادات گروگان گير همراه مي شود، زيرا وقتي فرد گروگان گرفته شده اعتقاداتي مشابه به گروگان گير دارد، تهديدي براي او محسوب نمي شوند.
- فرد گروگان گرفته شده موفق به نجات خود از گروگان گير نمي شود يا تلاشي براي انجام اين کار هم نمي کند.
طي بررسي هاي انجام شده محققان دريافتند که برخي عوامل در بروز سندروم استکهلم موثر هستند از جمله:
- گروگان گيري چند روز طول بکشد.
- فرد گروگان و گروگان گير در يک اتاق هستند و يا با هم در ارتباط هستند.
- گروگان گير با فرد گروگان با ملايمت رفتار مي کند و يا به وي آسيبي نمي زند.


منبع: سيمرغ

http://www.CheKhabar.ir/News/100015/سندروم استکهلم چيست؟
بستن   چاپ